
Roquefort-pæresalat
oppskrift på en smakfull roquefort pæresalat med friske pærer og kremet ost. perfekt som forrett eller lett måltid på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 hode salat, revet i bitestore biter
- 2. 3 pærer - skrelt, kjernet og hakket
- 3. 150 gram Roquefort-ost, smuldret
- 4. 1 avokado - skrelt, fjernet stein og hakket
- 5. 1/2 kopp tynne skiver av grønn løk
- 6. 1/4 kopp hvitt sukker
- 7. 1/2 kopp pekannøtter
- 8. 1/3 kopp olivenolje
- 9. 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 10. 1 1/2 teskje hvitt sukker
- 11. 1 1/2 teskje dijonsennep
- 12. 1 fedd hvitløk, hakket
- 13. 1/2 teskje salt
- 14. Nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. I en stekepanne over middels varme, rør sammen 1/4 kopp sukker og pecannøtter. Fortsett å røre forsiktig til sukkeret har smeltet og karamellisert pecannøttene. Overfør nøttene forsiktig til bakepapir. La dem avkjøle, og bryt dem i biter.
- 22. Til dressingen, blend olje, eddik, 1 1/2 teskje sukker, sennep, hakket hvitløk, salt og pepper.
- 33. I en stor serveringsskål, lag lag med salat, pærer, blåmuggost, avocado og grønn løk. Hell dressingen over salaten, strø pecannøtter på toppen, og server.