
Fiskesuppe med urtesmakende østerskjeks
oppskriften på fish chowder med urter og sprø oyster crackers er en perfekt forrett for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver bacon, hakket
- 2. 1 liten løk, finhakket
- 3. 1 gulrot, finhakket
- 4. 1 selleristang, finhakket
- 5. 1 spiseskje usaltet smør
- 6. 2 teskjeer allround mel
- 7. 1/2 teskje paprika
- 8. 225 gram hermetiske østersjuice
- 9. 1 kopp vann
- 10. 1/2 kopp kremfløte
- 11. 1 russetpotet (baktepotet) (ca. 225 gram)
- 12. 340 gram fast hvit fiskefilet, som kveite eller torsk, skinn fjernet, kjøttet skåret i 2,5 cm biter
- 13. 2 spiseskjeer finhakket fersk persille
- 14. 1 1/2 spiseskje usaltet smør
- 15. 1/4 teskje tørket timian, smuldret
- 16. 1/4 teskje tørket rosmarin, finhakket
- 17. 1 1/2 kopp ferdigpakket østerskjeks
Fremgangsmåte
- 11. For å lage fiskesuppen:
- 22. I en tykkbunnet kjele, kok bacon over moderat varme, rør om, til det er sprøtt, og overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av. Hell av fettet, og i samme kjele, kok løk, gulrot og selleri i smør over moderat lav varme, rør av og til, til det er mykt.
- 33. Strø mel over blandingen og kok, rør om, i 3 minutter. Rør inn paprika og kok, rør om, i 30 sekunder. Tilsett clam juice, vann og fløte, og kok opp under omrøring av og til.
- 44. Mens blandingen koker opp, skrell poteten og kutt den i 1/4 tommers terninger. Tilsett potetene i blandingen og la suppen småkoke, uten lokk, i 12 minutter. Rør inn fisken og la den småkoke til den er akkurat kokt gjennom, ca. 5 minutter. Rør inn persille, bacon, salt og pepper.
- 55. Server suppen med urtesmakende østerskjeks.
- 66. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 77. I en liten kjele, smelt smør med timian, rosmarin og salt og pepper etter smak over moderat varme, rør om. Tilsett kjeks og vend dem i smøret. Fordel kjeksene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 10 minutter, eller til de er dyp gyldne.
- 8Yields: 1 1/2 kopper