
Pølse, engelsk muffins, og kremet saus-sandwich
Lær hvordan du lager en smakfull sausage, english muffin og cream gravy sandwich. Perfekt til frokost eller brunch med en kremet saus og saftig pølse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 10 store egg
- 2 spiseskjeer kaldt vann
- 6 grønne løk, hvite og grønne deler, tynne skiver, pluss hakkede grønne løk-topper til garnityr
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 4 tykke engelske muffins, ristet
- Pølse og saus, oppskrift følger
- 1 kopp revet Monterey Jack eller hvit Cheddar-ost
- 450 gram frokostpølse, uten skinn
- 1/2 stor løk eller 1 liten løk, finhakket
- 1 jalapeño, finhakket
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 1/2 kopper helmelk
- 1 spiseskje finhakkede friske salvieblader
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen.
- 2Visp sammen eggene, vannet, grønn løk, salt og pepper i en stor bolle. Varm smøret i en stor non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett eggeblandingen og rør til det dannes myke eggerøre.
- 3Plasser de ristet engelskmuffinsene på et stekebrett, og fordel pølseburgerne på halvdelene. Strø omtrent 1/4 kopp ost over, og sett under grillen i et minutt eller så, bare til osten er smeltet. Fordel eggene over den smeltede osten, hell litt av sausen over, og pynt med grønn løk. Server umiddelbart, to halvdeler per person.
- 4Form pølsen til fire burgere og kok dem i en stor stekepanne over middels høy varme til de er gyldne. Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en tallerken. Tilsett løk og jalapeño i pannen og kok til de er myke. Rør inn mel og kok i 1 1/2 til 2 minutter. Rør sakte inn melken og kok opp under konstant visping til det tykner. Senk varmen og kok i 5 minutter. Krydre med salvie, salt og pepper etter smak, og kok i ytterligere 5 minutter.