Sunny's Egg i Burgatory

Sunny's Egg i Burgatory

oppskrift på sunny's eggs in burgatory, en smakfull og enkel rett perfekt for frokost eller lunsj. lær hvordan du lager denne deilige retten hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeig av storfe (80 prosent kjøtt, 20 prosent fett)
  • 1 spiseskje revet rødløkpulp (bruk et rivjern eller rasp)
  • 3 teskjeer mild gul karrypulver
  • 1/4 teskje løkpulver
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6 til 8 kvister fersk timian, blader plukket av og forsiktig hakket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 kopp hakkede hermetiske tomater
  • 1/2 kopp ketchup
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 teskje sterk saus, som Frank's RedHot
  • 4 store egg
  • 1/4 kopp løst pakket, forsiktig hakket fersk krusete persille

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, legg i storfekjøttet og del det opp litt. Fra høyt over bollen, for jevn fordeling, strø over løkpulver, 1 teskje karrypulver, løkpulver, 1 teskje salt, noen kvernslag med pepper og timian. Bland forsiktig med den ikke-dominerende hånden til det er akkurat blandet. Form til 4 like store boller og la dem hvile i bollen. Drypp over olivenolje, dekk med plastfolie og la hvile ved romtemperatur i 1 time.
  2. 2I et målebeger med væske, visp sammen tomater, ketchup, honning, hot sauce og de resterende 2 teskjeene med karrypulver til det er godt blandet.
  3. 3Forvarm 4 personlige støpejernspanne over middels høy varme. Form hver bolle med storfekjøtt til en burger og trykk hver burger ut til å fylle hele bunnen av hver panne; burgerne vil krympe når de stekes. Stek til hver burger lett løsner fra pannen og en titt under viser en gyllenbrun stekeskorpe, omtrent 5 minutter. Snu burgerne, og hell deretter jevnt over tomatblandingen over hver, og rist pannen forsiktig for å fordele sausen.
  4. 4Bruk baksiden av en skje, trykk forsiktig en fordypning i midten av toppen på hver burger. Knekk forsiktig et egg i midten av hver burger, og la eggeplommen hvile i fordypningen du har laget. Dekk alle pannelene med et stort bakepapir. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke under lokk til eggehvitene er stivnet og eggeplommene fortsatt er rennende, omtrent 3 minutter. Pynt hver burger med en liten klype salt over eggeplommene, et kvernslag pepper og litt persille.