
Svinekjøtt og paprika stekt i wok
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull pork and pepper stir fry. Perfekt for en rask middagsløsning med ferske grønnsaker og saftig svinekjøtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Marinade:
- 1/4 kopp risvineddik
- 2 ss finhakket hvitløk
- 1 ss brunt sukker
- 5 ss olivenolje
- Salt og pepper etter smak
- Stek:
- 4 benfrie svinekoteletter, skåret i bitestørrelse biter
- 5 ss vegetabilsk olje
- 3 ss finhakket fersk ingefærrot
- 1 ss sterk chilipaste
- 5 ss teriyakisaus
- 1 grønn paprika, skåret i strimler
- 1 rød paprika, skåret i strimler
- 1 gul paprika, skåret i strimler
- Salt og pepper etter smak
- 1/4 kopp skåldede, skivede mandler
- 2 ss hakket fersk mynte
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen risvineddik, hvitløk, brunt sukker, olivenolje, salt og pepper i en stor bolle. Rør inn svinekoteletter, dekk til, og la stå i romtemperatur i en halv time.
- 2Varm opp en stor wok over middels varme. Rist mandlene i en varm, tørr wok til de er gylne og dufter godt.
- 3Varm opp vegetabilsk olje i wok over middels høy varme. Rør inn de marinerte svinekotelettene, ingefær og chilipasta. (Kast resten av marinaden.) Bland inn teriyakisausen, og øk varmen til høy. Kok under konstant omrøring til kjøttet er hvitt. Rør inn paprika, og fortsett å wokke til det meste av væsken har fordampet. Topp med ristede mandelspåner og frisk mynte.