St. Patrick's Linguine

St. Patrick's Linguine

oppskrift på st. patrick's linguine, en festlig og smakfull pastarett perfekt for irske feiringer og hverdagsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss smør, usaltet
  • 1 ss rapsolje
  • 1/4 kopp små terninger av gulrot
  • 1 kopp hakket kål
  • 1 ss finhakket sjalottløk
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 2 kopper kokt, skivet og strimlet kokt storfekjøtt
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp hvitvin
  • 1 1/2 kopper kremfløte
  • 1 1/2 kopper halv-og-halv
  • 1 ss Dijon-sennep
  • 1 ss grovkornet sennep
  • 1 ss horseradish (revet)
  • 2 kopper revet irsk hvit Cheddar eller ekstra skarp hvit Cheddar
  • 3/4 kopp ferske erter, eller frosne
  • 450 g kokt linguini
  • 1/4 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett smør og 1 spiseskje rapsolje.
  3. 3Ha i gulrøtter og kål og stek til de er akkurat møre, og kålen begynner å karamellisere, omtrent 20 minutter.
  4. 4Rør inn sjalottløk og hvitløk og stek i ytterligere 3 til 4 minutter.
  5. 5Tilsett kokt storfekjøtt og svart pepper, og kok til storfekjøttet begynner å bli sprøtt, omtrent 10 minutter.
  6. 6Rør av og til underveis.
  7. 7Deglaser pannen med hvitvin.
  8. 8Tilsett fløte, lettrømme, sennepene og horseradish.
  9. 9La det småkoke til sausen har tyknet litt, ca. 5 minutter.
  10. 10Rør inn den revne osten og juster krydderet etter behov.
  11. 11Rør inn erter og pasta, og overfør deretter til et serveringsfat.
  12. 12Server umiddelbart, pyntet med parmesan.