
St. Patrick's Linguine
oppskrift på st. patrick's linguine, en festlig og smakfull pastarett perfekt for irske feiringer og hverdagsmiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss smør, usaltet
- 1 ss rapsolje
- 1/4 kopp små terninger av gulrot
- 1 kopp hakket kål
- 1 ss finhakket sjalottløk
- 1 ts finhakket hvitløk
- 2 kopper kokt, skivet og strimlet kokt storfekjøtt
- 1 ts nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp hvitvin
- 1 1/2 kopper kremfløte
- 1 1/2 kopper halv-og-halv
- 1 ss Dijon-sennep
- 1 ss grovkornet sennep
- 1 ss horseradish (revet)
- 2 kopper revet irsk hvit Cheddar eller ekstra skarp hvit Cheddar
- 3/4 kopp ferske erter, eller frosne
- 450 g kokt linguini
- 1/4 kopp revet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett smør og 1 spiseskje rapsolje.
- 3Ha i gulrøtter og kål og stek til de er akkurat møre, og kålen begynner å karamellisere, omtrent 20 minutter.
- 4Rør inn sjalottløk og hvitløk og stek i ytterligere 3 til 4 minutter.
- 5Tilsett kokt storfekjøtt og svart pepper, og kok til storfekjøttet begynner å bli sprøtt, omtrent 10 minutter.
- 6Rør av og til underveis.
- 7Deglaser pannen med hvitvin.
- 8Tilsett fløte, lettrømme, sennepene og horseradish.
- 9La det småkoke til sausen har tyknet litt, ca. 5 minutter.
- 10Rør inn den revne osten og juster krydderet etter behov.
- 11Rør inn erter og pasta, og overfør deretter til et serveringsfat.
- 12Server umiddelbart, pyntet med parmesan.