Drømmeribarer

Drømmeribarer

Lær hvordan du lager deilige dream bars med denne enkle oppskriften. Perfekt som søt avslutning på festen eller som en godbit til kaffen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. Browniebatter, igjen i bollen
  • 2. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 3. 3/4 teskje natron
  • 4. 3/4 teskje salt
  • 5. 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
  • 6. 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 7. 1/2 kopp sukker
  • 8. 2 store egg
  • 9. 3/4 teskje vanilje
  • 10. 1 1/4 kopper semisøte sjokoladebiter (8 unser)

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bakeform på 33 x 23 x 5 cm og kle bunnen og sidene med bakepapir, deretter smør papiret. Fordel browniebøtten jevnt i formen.
  2. 22. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bakeform på 33 x 23 x 5 cm og kle bunnen og sidene med bakepapir, deretter smør papiret.
  3. 33. Fordel browniebøtten jevnt i formen.
  4. 44. Lag sjokoladekjeksdeig: Visp sammen mel, natron og salt i en liten bolle.
  5. 5 Pisk smør og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2–3 minutter.
  6. 6 Pisk forsiktig inn ett egg med en gaffel i en liten bolle, og tilsett 1 3/4 ss av det sammen med det resterende hele egget i smørblandingen, og pisk til det er kremaktig.
  7. 7 Rør inn vanilje.
  8. 8 Senk hastigheten til lav og bland inn melet litt etter litt til det akkurat er blandet, deretter rør inn sjokoladeknappene.
  9. 9 Fordel jevnt over browniebøtten med skje, og spre forsiktig med baksiden av skjeen for å danne et jevnt lag.
  10. 10 Stek til en trepinne eller kakepinne satt i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 1 1/4 time.
  11. 11 Avkjøl helt i formen på en rist, ca. 2 timer.
  12. 12 Vend ut på et skjærebrett, fjern papiret, og skjær i barer.
  13. 135. Visp sammen mel, natron og salt i en liten bolle.
  14. 146. Pisk smør og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2–3 minutter.
  15. 15 Pisk forsiktig inn ett egg med en gaffel i en liten bolle, og tilsett 1 3/4 ss av det sammen med det resterende hele egget i smørblandingen, og pisk til det er kremaktig.
  16. 16 Rør inn vanilje.
  17. 17 Senk hastigheten til lav og bland inn melet litt etter litt til det akkurat er blandet, deretter rør inn sjokoladeknappene.
  18. 187. Fordel jevnt over browniebøtten med skje, og spre forsiktig med baksiden av skjeen for å danne et jevnt lag.
  19. 198. Stek til en trepinne eller kakepinne satt i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 1 1/4 time.
  20. 20 Avkjøl helt i formen på en rist, ca. 2 timer.
  21. 21 Vend ut på et skjærebrett, fjern papiret, og skjær i barer.