Drømmeribarer
Lær hvordan du lager deilige dream bars med denne enkle oppskriften. Perfekt som søt avslutning på festen eller som en godbit til kaffen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. Browniebatter, igjen i bollen
- 2. 1 1/2 kopper hvetemel
- 3. 3/4 teskje natron
- 4. 3/4 teskje salt
- 5. 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
- 6. 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
- 7. 1/2 kopp sukker
- 8. 2 store egg
- 9. 3/4 teskje vanilje
- 10. 1 1/4 kopper semisøte sjokoladebiter (8 unser)
Fremgangsmåte
- 11. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bakeform på 33 x 23 x 5 cm og kle bunnen og sidene med bakepapir, deretter smør papiret. Fordel browniebøtten jevnt i formen.
- 22. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C. Smør en bakeform på 33 x 23 x 5 cm og kle bunnen og sidene med bakepapir, deretter smør papiret.
- 33. Fordel browniebøtten jevnt i formen.
- 44. Lag sjokoladekjeksdeig: Visp sammen mel, natron og salt i en liten bolle.
- 5 Pisk smør og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2–3 minutter.
- 6 Pisk forsiktig inn ett egg med en gaffel i en liten bolle, og tilsett 1 3/4 ss av det sammen med det resterende hele egget i smørblandingen, og pisk til det er kremaktig.
- 7 Rør inn vanilje.
- 8 Senk hastigheten til lav og bland inn melet litt etter litt til det akkurat er blandet, deretter rør inn sjokoladeknappene.
- 9 Fordel jevnt over browniebøtten med skje, og spre forsiktig med baksiden av skjeen for å danne et jevnt lag.
- 10 Stek til en trepinne eller kakepinne satt i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 1 1/4 time.
- 11 Avkjøl helt i formen på en rist, ca. 2 timer.
- 12 Vend ut på et skjærebrett, fjern papiret, og skjær i barer.
- 135. Visp sammen mel, natron og salt i en liten bolle.
- 146. Pisk smør og sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2–3 minutter.
- 15 Pisk forsiktig inn ett egg med en gaffel i en liten bolle, og tilsett 1 3/4 ss av det sammen med det resterende hele egget i smørblandingen, og pisk til det er kremaktig.
- 16 Rør inn vanilje.
- 17 Senk hastigheten til lav og bland inn melet litt etter litt til det akkurat er blandet, deretter rør inn sjokoladeknappene.
- 187. Fordel jevnt over browniebøtten med skje, og spre forsiktig med baksiden av skjeen for å danne et jevnt lag.
- 198. Stek til en trepinne eller kakepinne satt i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 1 1/4 time.
- 20 Avkjøl helt i formen på en rist, ca. 2 timer.
- 21 Vend ut på et skjærebrett, fjern papiret, og skjær i barer.