Bananrompuffer

Bananrompuffer

Lær hvordan du lager deilige banana rum puffs. En enkel oppskrift for en smakfull dessert med banan og rom. Perfekt til fest eller helgekos!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 staver (2 kopper) kald usaltet smør
  • 2. 4 kopper hvetemel
  • 3. 1/4 teskje salt
  • 4. 1 kopp rømme
  • 5. 2 store, faste, modne bananer
  • 6. 340 gram kremost, myknet
  • 7. 1/2 kopp sukker
  • 8. 2 store eggeplommer
  • 9. 2 spiseskjeer rom
  • 10. 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 11. 1/2 kopp melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag deigen: Skjær smøret i 1/4-tommers skiver. I en stor bolle, bruk fingertuppene eller en kjevleblender, bland sammen mel, salt og smør til blandingen ligner grovt mel med noen erte-store klumper av smør. Rør inn rømme med en gaffel til det er godt blandet, og form deigen til en ball. Del deigen i 6 porsjoner og form hver del til en 5-tommers kvadrat. La deigen hvile, innpakket i plastfolie hver for seg, til den er fast, minst 2 timer, og opptil 3 dager, eller frys den inn, godt innpakket, i opptil 1 måned.
  2. 22. Skjær smøret i 1/4-tommers skiver. I en stor bolle, bruk fingertuppene eller en kjevleblender, bland sammen mel, salt og smør til blandingen ligner grovt mel med noen erte-store klumper av smør. Rør inn rømme med en gaffel til det er godt blandet, og form deigen til en ball.
  3. 33. Del deigen i 6 porsjoner og form hver del til en 5-tommers kvadrat. La deigen hvile, innpakket i plastfolie hver for seg, til den er fast, minst 2 timer, og opptil 3 dager, eller frys den inn, godt innpakket, i opptil 1 måned.
  4. 44. Lag fyllet: Mos nok bananer til å måle 1 kopp, og rør sammen med de resterende fyllegenskapene i en bolle til det er jevnt.
  5. 55. Mos nok bananer til å måle 1 kopp, og rør sammen med de resterende fyllegenskapene i en bolle til det er jevnt.
  6. 66. På en lett melet overflate, kjevle ut ett deigkvadrat (hold resten av deigen kald eller frossen) til en 15 x 6 tommers rektangel (ca. 1/8 tomme tykt). Bruk en skarp kniv og en linjal til å kutte rektangelet i ti 3-tommers kvadrater. Legg kvadratene over ujevede mini-muffinsformer (2 former vil forbli tomme), og legg en toppet teskje med fyllet midt på hver kvadrat. Trekk alle fire hjørnene av kvadratene sammen og trykk forsiktig for å forsegle (fyllet vil ikke være helt innelukket; denne prosessen vil hjelpe de fylte bakverkene inn i muffinsformene). La de fylte bakverkene hvile i 30 minutter. Lag flere bakverk på samme måte.
  7. 7Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Stek bakverkene i porsjoner i den nederste delen av ovnen til de er lyse gullfargede, 20 til 25 minutter. Avkjøl bakverkene i formene på rist i 10 minutter, og flytt dem deretter til risten for å avkjøle helt. Bakverkene oppbevares, lagvis mellom ark med bakepapir, i lufttette beholdere, og kan fryses i 2 uker. Før servering, tøm pølsene og varm dem opp i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen på 160°C (325°F) i 7 til 10 minutter. Avkjøl pølsene på en rist. Dryss pølsene med melis før servering.
  8. 87. På en lett melet overflate, kjevle ut ett deigkvadrat (hold resten av deigen kald eller frossen) til en 15 x 6 tommers rektangel (ca. 1/8 tomme tykt). Bruk en skarp kniv og en linjal til å kutte rektangelet i ti 3-tommers kvadrater. Legg kvadratene over ujevede mini-muffinsformer (2 former vil forbli tomme), og legg en toppet teskje med fyllet midt på hver kvadrat. Trekk alle fire hjørnene av kvadratene sammen og trykk forsiktig for å forsegle (fyllet vil ikke være helt innelukket; denne prosessen vil hjelpe de fylte bakverkene inn i muffinsformene). La de fylte bakverkene hvile i 30 minutter. Lag flere på samme måte.
  9. 98. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  10. 109. Stek bakverkene i porsjoner i den nederste delen av ovnen til de er lyse gullfargede, 20 til 25 minutter. Avkjøl bakverkene i formene på rist i 10 minutter, og flytt dem deretter til risten for å avkjøle helt. Bakverkene oppbevares, lagvis mellom ark med bakepapir, i lufttette beholdere, og kan fryses i 2 uker. Før servering, tøm pølsene og varm dem opp i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen på 160°C (325°F) i 7 til 10 minutter. Avkjøl pølsene på en rist. Dryss pølsene med melis før servering.
  11. 1110. Dryss pølsene med melis før servering.