Bananrompuffer
Lær hvordan du lager deilige banana rum puffs. En enkel oppskrift for en smakfull dessert med banan og rom. Perfekt til fest eller helgekos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 4 staver (2 kopper) kald usaltet smør
- 2. 4 kopper hvetemel
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 1 kopp rømme
- 5. 2 store, faste, modne bananer
- 6. 340 gram kremost, myknet
- 7. 1/2 kopp sukker
- 8. 2 store eggeplommer
- 9. 2 spiseskjeer rom
- 10. 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 11. 1/2 kopp melis
Fremgangsmåte
- 11. Lag deigen: Skjær smøret i 1/4-tommers skiver. I en stor bolle, bruk fingertuppene eller en kjevleblender, bland sammen mel, salt og smør til blandingen ligner grovt mel med noen erte-store klumper av smør. Rør inn rømme med en gaffel til det er godt blandet, og form deigen til en ball. Del deigen i 6 porsjoner og form hver del til en 5-tommers kvadrat. La deigen hvile, innpakket i plastfolie hver for seg, til den er fast, minst 2 timer, og opptil 3 dager, eller frys den inn, godt innpakket, i opptil 1 måned.
- 22. Skjær smøret i 1/4-tommers skiver. I en stor bolle, bruk fingertuppene eller en kjevleblender, bland sammen mel, salt og smør til blandingen ligner grovt mel med noen erte-store klumper av smør. Rør inn rømme med en gaffel til det er godt blandet, og form deigen til en ball.
- 33. Del deigen i 6 porsjoner og form hver del til en 5-tommers kvadrat. La deigen hvile, innpakket i plastfolie hver for seg, til den er fast, minst 2 timer, og opptil 3 dager, eller frys den inn, godt innpakket, i opptil 1 måned.
- 44. Lag fyllet: Mos nok bananer til å måle 1 kopp, og rør sammen med de resterende fyllegenskapene i en bolle til det er jevnt.
- 55. Mos nok bananer til å måle 1 kopp, og rør sammen med de resterende fyllegenskapene i en bolle til det er jevnt.
- 66. På en lett melet overflate, kjevle ut ett deigkvadrat (hold resten av deigen kald eller frossen) til en 15 x 6 tommers rektangel (ca. 1/8 tomme tykt). Bruk en skarp kniv og en linjal til å kutte rektangelet i ti 3-tommers kvadrater. Legg kvadratene over ujevede mini-muffinsformer (2 former vil forbli tomme), og legg en toppet teskje med fyllet midt på hver kvadrat. Trekk alle fire hjørnene av kvadratene sammen og trykk forsiktig for å forsegle (fyllet vil ikke være helt innelukket; denne prosessen vil hjelpe de fylte bakverkene inn i muffinsformene). La de fylte bakverkene hvile i 30 minutter. Lag flere bakverk på samme måte.
- 7Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Stek bakverkene i porsjoner i den nederste delen av ovnen til de er lyse gullfargede, 20 til 25 minutter. Avkjøl bakverkene i formene på rist i 10 minutter, og flytt dem deretter til risten for å avkjøle helt. Bakverkene oppbevares, lagvis mellom ark med bakepapir, i lufttette beholdere, og kan fryses i 2 uker. Før servering, tøm pølsene og varm dem opp i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen på 160°C (325°F) i 7 til 10 minutter. Avkjøl pølsene på en rist. Dryss pølsene med melis før servering.
- 87. På en lett melet overflate, kjevle ut ett deigkvadrat (hold resten av deigen kald eller frossen) til en 15 x 6 tommers rektangel (ca. 1/8 tomme tykt). Bruk en skarp kniv og en linjal til å kutte rektangelet i ti 3-tommers kvadrater. Legg kvadratene over ujevede mini-muffinsformer (2 former vil forbli tomme), og legg en toppet teskje med fyllet midt på hver kvadrat. Trekk alle fire hjørnene av kvadratene sammen og trykk forsiktig for å forsegle (fyllet vil ikke være helt innelukket; denne prosessen vil hjelpe de fylte bakverkene inn i muffinsformene). La de fylte bakverkene hvile i 30 minutter. Lag flere på samme måte.
- 98. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 109. Stek bakverkene i porsjoner i den nederste delen av ovnen til de er lyse gullfargede, 20 til 25 minutter. Avkjøl bakverkene i formene på rist i 10 minutter, og flytt dem deretter til risten for å avkjøle helt. Bakverkene oppbevares, lagvis mellom ark med bakepapir, i lufttette beholdere, og kan fryses i 2 uker. Før servering, tøm pølsene og varm dem opp i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen på 160°C (325°F) i 7 til 10 minutter. Avkjøl pølsene på en rist. Dryss pølsene med melis før servering.
- 1110. Dryss pølsene med melis før servering.