Hvite sjokolade- og bringebærcrème brûlée-tartletter
Lær hvordan du lager deilige hvite sjokolade- bringebær crème brûlée tartlets med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp usøtet hvetemel
- 2. 4 teskjeer sukker
- 3. 1/8 teskje salt
- 4. 1/4 kopp (1/2 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers biter
- 5. 1 1/2 teskjeer finhakket krystallisert ingefær
- 6. 1 spiseskje isvann
- 7. 1 spiseskje bringebærsyltetøy, rørt opp for å løsne
- 8. 6 spiseskjeer piskekrem
- 9. 1 unse god hvit sjokolade (som Lindt eller Stekr’s), finhakket
- 10. 2 store eggeplommer
- 11. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 12. 2 teskjeer sukker
- 13. Ferske bringebær
Fremgangsmåte
- 11. For paier: Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsett smør og ingefær, og kjør på puls til blandingen ligner grovt mel. Tilsett isvann og kjør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball og del den i to deler. Flatt hver del til en disk og pakk inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time. (Kan lages dagen før. Oppbevares i kjøleskapet.) Forvarm ovnen til 190°C. Kjevle ut hver deigdisk på lett melet overflate til ca. 15 cm i diameter. Trykk deigen ned i to tinnformer med løs bunn, ca. 11 cm i diameter. Trim overheng på ca. 1,5 cm. Brett inn overhengen og trykk til for å danne doble sider. Prikk bunnen med en gaffel. Frys i 15 minutter. Stek paiene til de er gylne, og prikk med gaffel hvis de bobler, ca. 25 minutter. Overfør til en rist. Umiddelbart legg en teskje med syltetøy i bunnen av hver pai. La avkjøle helt. Senk ovnstemperaturen til 180°C.
- 22. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Tilsett smør og ingefær, og kjør på puls til blandingen ligner grovt mel. Tilsett isvann og kjør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball og del den i to deler. Flatt hver del til en disk og pakk inn i plastfolie. La den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 1 time. (Kan lages dagen før. Oppbevares i kjøleskapet.)
- 33. Forvarm ovnen til 190°C. Kjevle ut hver deigdisk på lett melet overflate til ca. 15 cm i diameter. Trykk deigen ned i to tinnformer med løs bunn, ca. 11 cm i diameter. Trim overheng på ca. 1,5 cm. Brett inn overhengen og trykk til for å danne doble sider. Prikk bunnen med en gaffel. Frys i 15 minutter. Stek til de er gylne, og prikk med gaffel hvis de bobler, ca. 25 minutter. Overfør til en rist. Umiddelbart legg en teskje med syltetøy i bunnen av hver pai. La avkjøle helt. Senk ovnstemperaturen til 180°C.
- 44. For vaniljekremen: Kok opp fløten i en tykk medium kjele. Ta av varmen, tilsett hvit sjokolade og visp til den er smeltet. Visp eggeplommer og vanilje i en medium bolle. Hell langsomt den varme fløten med sjokolade i eggeplommene under omrøring for å blande godt. Fordel kremen jevnt over paiene. Stek tarten til midten akkurat har satt seg, ca. 20 minutter. La avkjøle på rist. Sett tarten kaldt over natten. Forvarm grillen. Strø en teskje sukker over hver pai. Grill kort, til sukkeret smelter og blir brunt, ca. 2 minutter, og dekk til kantene med aluminiumsfolie for å forhindre brenning. Oppbevar tarten kaldt i minst 1 time og opp til 3 timer. Pynt med bringebær rundt kanten.
- 55. Bring fløten til kokepunkt i en tykk medium kjele. Ta av varmen, tilsett hvit sjokolade og visp til den er smeltet. Visp eggeplommer og vanilje i en medium bolle. Hell langsomt den varme fløten med sjokolade i eggeplommene under omrøring for å blande godt. Fordel kremen jevnt over paiene. Stek til midten akkurat har satt seg, ca. 20 minutter. La avkjøle på rist. Sett tarten kaldt over natten.
- 66. Forvarm grillen. Strø en teskje sukker over hver pai. Grill kort, til sukkeret smelter og blir brunt, ca. 2 minutter, og dekk til kantene med aluminiumsfolie for å forhindre brenning. Oppbevar tarten kaldt i minst 1 time og opp til 3 timer. Pynt med bringebær rundt kanten av tarten.