Pistasjkrisp med mascarponeost og druekompott
Lær hvordan du lager deilige pistachio crisps med kremet mascarpone og søt druekompote. Perfekt som dessert eller liten forrett for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 pund store, røde, uten kjerner druer, med stilk, delt i to
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 5 spiseskjeer frossen hvit druejuicekoncentrat, tint
- 4. 1/4 teskje kinesisk fem-spice pulver
- 5. 1 1/2 8-unse beholder med mascarponeost*
- 6. 5 spiseskjeer melis
- 7. 1/2 stor vaniljestang, delt på langs
- 8. 1/2 kopp melis
- 9. 1/2 kopp usaltede, naturlige pistasjnøtter
- 10. 1 frossen butterdeigplate (halvparten av en 17,3-unse pakke), tint
- 11. Små drueklaser
- 12. Friske myntekvister
Fremgangsmåte
- 11. For compote: Rør druer og sukker i en stor, tykk stekepanne for å dekke dem. La stå i 5 minutter. Tilsett juicekoncentrat og krydderpulver. Kok opp over middels høy varme, rør til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen til middels og la småkoke til sirupen tykner nok til å dekke en skje, omtrent 30 minutter. Hell compoten gjennom en sil satt over en middels bolle; la druer renne godt av. Overfør druene til en annen middels bolle. Sett druer og sirup i kjøleskapet hver for seg til de er kalde, omtrent 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til hver og oppbevar i kjøleskapet.)
- 22. Rør druer og sukker i en stor, tykk stekepanne for å dekke dem. La stå i 5 minutter. Tilsett juicekoncentrat og krydderpulver. Kok opp over middels høy varme, rør til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen til middels og la småkoke til sirupen tykner nok til å dekke en skje, omtrent 30 minutter. Hell compoten gjennom en sil satt over en middels bolle; la druer renne godt av. Overfør druene til en annen middels bolle. Sett druer og sirup i kjøleskapet hver for seg til de er kalde, omtrent 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til hver og oppbevar i kjøleskapet.)
- 33. For mascarponekrem: Ha mascarpone i en liten bolle; sikt sukker over. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og rør inn. La stå i kjøleskapet i minst 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 44. Ha mascarpone i en liten bolle; sikt sukker over. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og rør inn. La stå i kjøleskapet i minst 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 55. For sprø bakverk: Dekk to store, runde bakeplater med bakepapir. Bland melis og nøtter i en food processor til nøttene er finhakket. Strø 1/3 kopp nøttesukker over et 25 cm stort arbeidsområde, og legg et bakeark oppå. Strø med 1/3 kopp nøttesukker. Kjevle ut deigen til et 30 cm kvadrat. Rull opp til en 30 cm lang rull. Skjær i seksten 2 cm brede skiver. Kjevle ut hver skive til en 10 cm diameter runding, og strø med mer nøttesukker etter behov for å unngå at det setter seg fast. Legg rundingene på de forberedte platene. Dekk til og la stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forvarm ovnen til 190°C. Stek pistachio-rundinger uten å dekke til til de er brune på bunnen og gylne på toppen, og snu platene etter 10 minutter, totalt ca. 16 minutter. Overfør sprøtt til rist og avkjøl. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar lufttett ved romtemperatur.)
- 66. Dekk to store, runde bakeplater med bakepapir. Bland melis og nøtter i en food processor til nøttene er finhakket. Strø 1/3 kopp nøttesukker over et 25 cm kvadrat arbeidsflate, og legg et bakeark oppå. Strø med 1/3 kopp nøttesukker. Kjevle ut deigen til et 30 cm kvadrat. Rull opp til en 30 cm lang rull. Skjær i seksten 2 cm brede skiver. Kjevle ut hver skive til en 10 cm diameter runding, og strø med mer nøttesukker etter behov for å unngå at det setter seg fast. Legg rundingene på de forberedte platene. Dekk til og la stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 77. Forvarm ovnen til 190°C. Stek pistachio-rundinger uten å dekke til til de er brune på bunnen og gylne på toppen, og snu platene etter 10 minutter, totalt ca. 16 minutter. Overfør sprøtt til rist og avkjøl. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar lufttett ved romtemperatur.)
- 88. Smør 2 ss mascarponekrem på hver av 8 sprø bakverk. Legg dem på tallerkener. Skje over kokte druer på toppen av kremen. Del de resterende 8 sprø bakverk i to. Drypp hver dessert med druesirup, og pynt med 2 sprø halvdeler, drueklynge og mynte.
- 99. Smør 2 ss mascarponekrem på hver av 8 sprø bakverk. Legg dem på tallerkener. Skje over kokte druer på toppen av kremen. Del de resterende 8 sprø bakverk i to. Drypp hver dessert med druesirup, og pynt med 2 sprø halvdeler, drueklynge og mynte.
- 1010. *Italiensk kremost; tilgjengelig i ostedisken på mange supermarkeder og i italienske markeder.*
- 1111. *Italiensk kremost; tilgjengelig i ostedisken på mange supermarkeder og i italienske markeder.*