Pistasjkrisp med mascarponeost og druekompott

Pistasjkrisp med mascarponeost og druekompott

Lær hvordan du lager deilige pistachio crisps med kremet mascarpone og søt druekompote. Perfekt som dessert eller liten forrett for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 pund store, røde, uten kjerner druer, med stilk, delt i to
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 5 spiseskjeer frossen hvit druejuicekoncentrat, tint
  • 4. 1/4 teskje kinesisk fem-spice pulver
  • 5. 1 1/2 8-unse beholder med mascarponeost*
  • 6. 5 spiseskjeer melis
  • 7. 1/2 stor vaniljestang, delt på langs
  • 8. 1/2 kopp melis
  • 9. 1/2 kopp usaltede, naturlige pistasjnøtter
  • 10. 1 frossen butterdeigplate (halvparten av en 17,3-unse pakke), tint
  • 11. Små drueklaser
  • 12. Friske myntekvister

Fremgangsmåte

  1. 11. For compote: Rør druer og sukker i en stor, tykk stekepanne for å dekke dem. La stå i 5 minutter. Tilsett juicekoncentrat og krydderpulver. Kok opp over middels høy varme, rør til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen til middels og la småkoke til sirupen tykner nok til å dekke en skje, omtrent 30 minutter. Hell compoten gjennom en sil satt over en middels bolle; la druer renne godt av. Overfør druene til en annen middels bolle. Sett druer og sirup i kjøleskapet hver for seg til de er kalde, omtrent 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til hver og oppbevar i kjøleskapet.)
  2. 22. Rør druer og sukker i en stor, tykk stekepanne for å dekke dem. La stå i 5 minutter. Tilsett juicekoncentrat og krydderpulver. Kok opp over middels høy varme, rør til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen til middels og la småkoke til sirupen tykner nok til å dekke en skje, omtrent 30 minutter. Hell compoten gjennom en sil satt over en middels bolle; la druer renne godt av. Overfør druene til en annen middels bolle. Sett druer og sirup i kjøleskapet hver for seg til de er kalde, omtrent 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til hver og oppbevar i kjøleskapet.)
  3. 33. For mascarponekrem: Ha mascarpone i en liten bolle; sikt sukker over. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og rør inn. La stå i kjøleskapet i minst 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  4. 44. Ha mascarpone i en liten bolle; sikt sukker over. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen og rør inn. La stå i kjøleskapet i minst 1 time. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  5. 55. For sprø bakverk: Dekk to store, runde bakeplater med bakepapir. Bland melis og nøtter i en food processor til nøttene er finhakket. Strø 1/3 kopp nøttesukker over et 25 cm stort arbeidsområde, og legg et bakeark oppå. Strø med 1/3 kopp nøttesukker. Kjevle ut deigen til et 30 cm kvadrat. Rull opp til en 30 cm lang rull. Skjær i seksten 2 cm brede skiver. Kjevle ut hver skive til en 10 cm diameter runding, og strø med mer nøttesukker etter behov for å unngå at det setter seg fast. Legg rundingene på de forberedte platene. Dekk til og la stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Forvarm ovnen til 190°C. Stek pistachio-rundinger uten å dekke til til de er brune på bunnen og gylne på toppen, og snu platene etter 10 minutter, totalt ca. 16 minutter. Overfør sprøtt til rist og avkjøl. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar lufttett ved romtemperatur.)
  6. 66. Dekk to store, runde bakeplater med bakepapir. Bland melis og nøtter i en food processor til nøttene er finhakket. Strø 1/3 kopp nøttesukker over et 25 cm kvadrat arbeidsflate, og legg et bakeark oppå. Strø med 1/3 kopp nøttesukker. Kjevle ut deigen til et 30 cm kvadrat. Rull opp til en 30 cm lang rull. Skjær i seksten 2 cm brede skiver. Kjevle ut hver skive til en 10 cm diameter runding, og strø med mer nøttesukker etter behov for å unngå at det setter seg fast. Legg rundingene på de forberedte platene. Dekk til og la stå i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  7. 77. Forvarm ovnen til 190°C. Stek pistachio-rundinger uten å dekke til til de er brune på bunnen og gylne på toppen, og snu platene etter 10 minutter, totalt ca. 16 minutter. Overfør sprøtt til rist og avkjøl. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar lufttett ved romtemperatur.)
  8. 88. Smør 2 ss mascarponekrem på hver av 8 sprø bakverk. Legg dem på tallerkener. Skje over kokte druer på toppen av kremen. Del de resterende 8 sprø bakverk i to. Drypp hver dessert med druesirup, og pynt med 2 sprø halvdeler, drueklynge og mynte.
  9. 99. Smør 2 ss mascarponekrem på hver av 8 sprø bakverk. Legg dem på tallerkener. Skje over kokte druer på toppen av kremen. Del de resterende 8 sprø bakverk i to. Drypp hver dessert med druesirup, og pynt med 2 sprø halvdeler, drueklynge og mynte.
  10. 1010. *Italiensk kremost; tilgjengelig i ostedisken på mange supermarkeder og i italienske markeder.*
  11. 1111. *Italiensk kremost; tilgjengelig i ostedisken på mange supermarkeder og i italienske markeder.*