Sjokoladestykker-muffins
lær hvordan du lager saftige sjokoladebiter muffins med denne enkle oppskriften. perfekt til frokost, lunsj eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 oz usøtet sjokolade, grovhakket
- 2. 10 oz semisøt sjokoladebiter (2 ½ kopper)
- 3. 1 kopp hvetemel
- 4. ½ teskje natron
- 5. ½ teskje salt
- 6. 1 teskje vanilje
- 7. ⅔ kopp helmelk
- 8. 1 stang (½ kopp) usaltet smør, myknet
- 9. 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 10. 2 store egg
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 21. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kle 14 muffinsformer med papirformer (1/2 kopp). Smelt usøtet sjokolade og 1/2 kopp semisøte sjokoladestykker i en metallskål som er satt over en kjele med lett småkokende vann, og rør om. Ta skålen av varmen og la den avkjøle litt. Visp sammen mel, natron og salt. Rør inn vanilje i melk i en annen bolle. Pisk smør og brunt sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig, og tilsett deretter egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk godt. Bland inn mel og melk vekselvis i omganger, og skrap ned sidene av bollen underveis, og begynn og avslutt med mel. Vend inn de resterende sjokoladestykker. Fordel røren i de kledde muffinsformene (fyll de tomme formene halvfulle med vann). Stek i den øvre og nedre delen av ovnen, og bytt plass på formene halvveis i steketiden, til en kakepinne kommer ut ren, totalt 22 til 25 minutter. La muffinsene avkjøle i formene på rist i 15 minutter, før de snus ut av formene og avkjøles helt på rist.
- 32. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kle 14 muffinsformer med papirformer (1/2 kopp).
- 43. Smelt usøtet sjokolade og 1/2 kopp semisøte sjokoladestykker i en metallskål som er satt over en kjele med lett småkokende vann, og rør om. Ta skålen av varmen og la den avkjøle litt.
- 54. Visp sammen mel, natron og salt. Rør inn vanilje i melk i en annen bolle.
- 65. Pisk smør og brunt sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig, og tilsett deretter egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk godt. Bland inn mel og melk vekselvis i omganger, og skrap ned sidene av bollen underveis, og begynn og avslutt med mel. Vend inn de resterende sjokoladestykker.
- 76. Fordel røren i de kledde muffinsformene (fyll de tomme formene halvfulle med vann). Stek i den øvre og nedre delen av ovnen, og bytt plass på formene halvveis i steketiden, til en kakepinne kommer ut ren, totalt 22 til 25 minutter. La muffinsene avkjøle i formene på rist i 15 minutter, før de snus ut av formene og avkjøles helt på rist.