
Smeltende snømannbark
oppskrift på melting snowman bark, en morsom og enkel vinterdessert som passer perfekt til jul og kalde dager. lær hvordan du lager denne søte og sprø godbiten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund hvit sjokoladeknapper
- 1/2 kopp hakket semisøt sjokolade eller semisøte sjokoladeknapper
- 12 hvit sjokoladebelagte trøffelkuler, for eksempel Lindt
- 12 svarte lakrisgummibjørner, til hatter, eller tolv 2,5 cm lange lakrisstenger
- 36 fargerike mini sjokoladekuler med sukkerskall, til knapper, pluss 24 mini sjokoladekuler med sukkerskall, til ørevarmere, valgfritt
- 12 pretzelstenger eller sjokoladebelagte pretzelstenger, brutt i to
- 12 små oransje non-stop eller andre små oransje godbiter, som Tic Tac
- 6 flerfargede sure gummibånd
- Melis, til servering, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en sprøytepose med en liten #2 eller #3 glatt tupp eller en resealable plastpose.
- 3Dekk et bakepapirkledd stekebrett med bakepapir.
- 4Ha hvit sjokolade i en middels stor mikrobølgeovnsikker bolle og smelt den i mikrobølgeovnen på 50 prosent effekt i 30 sekunders intervaller, rør om etter hver, til den er helt glatt.
- 5Smelt den semisøte sjokoladen i en liten bolle i mikrobølgeovnen på 50 prosent effekt i 15 sekunders intervaller, rør om etter hver til den er helt glatt.
- 6Overfør den smeltede sjokoladen til en sprøytepose med en liten glatt tupp (#2 eller #3). (Alternativt kan du overføre den til en resealable plastpose og klippe av et hjørne.)
- 7Skje 12 ovale former av hvit sjokolade på bakepapiret for snømannens kropper, og la det være igjen noen spiseskjeer hvit sjokolade i bollen.
- 8Topp hver oval med en trøffel som hode. (Hvis trøffelen har en flatere side, plasser den med den flate siden opp for å lage en hatt, slik at hatten vil feste seg. Hvis du lager ørevarmer-varianten, plasser den mer runde siden opp.)
- 9For hattdekorasjonen:
- 10Kutt hver lakrisgummibjørn i to på tvers.
- 11Legg den flate, skiveformede delen på en flat overflate og bruk helen av hånden til å presse den ut til en større skive.
- 12Fest den andre halvdelen av lakrisen på hver med de klebrige sidene mot hverandre.
- 13Dypp bunnen av lakrisgodteriene i den reserverte hvite sjokoladen og fest dem på toppen av trøfflene som hatter.
- 14For ørevarmerdekorasjonen:
- 15Smør hvit sjokolade på lakrisreipet og fest det til trøffelens ørevarmerbånd.
- 16Prikk hvit sjokolade på de mini godteriene med sukkerskall og fest dem på sidene av trøfflene for å lage ørevarmere.
- 17For kropp og ansiktsdekorasjon:
- 18Stikk pretzelbiter inn i den hvite sjokoladen for armer, og plasser noen av de mini godteriene med sukkerskall nedover midten for knapper.
- 19Klipp gummy-beltet i to på langs med saks, trim endene for å lage skjerf, og sett til side.
- 20Smør litt hvit sjokolade på de oransje godteriene og fest dem som nese, og hold dem på plass til sjokoladen har stivnet.
- 21Sprøyt den semisøte sjokoladen til øyne og munn.
- 22Sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca. 30 minutter.
- 23Pakk gummy-scarfene rundt snømannene og klem dem fast foran.
- 24Server umiddelbart eller oppbevar i kjøleskapet til de skal serveres.
- 25Dryss de smeltede snømannene med melis, hvis ønskelig.



