Nutella®-bakverk til juletre

Nutella®-bakverk til juletre

Lær hvordan du lager en dekorativ nutella® pastry christmas tree – en enkel og smakfull julekake som imponerer gjestene. Perfekt til julens feiring!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 teskje kokosolje
  • 2. 1 (17,5 unser) pakke frossen butterdeig, tint
  • 3. 4 spiseskjeer sjokolade- og hasselnøttspredning (som Nutella®), eller mer etter smak, romtemperert
  • 4. 1 egg, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit (190 grader Celsius). Kleb en bakeplate med aluminiumsfolie og smør den med kokosolje.
  2. 22. Del butterdeigen i to; kjevle ut til to ark på ca. 28 x 33 cm på en lett melet overflate.
  3. 33. Legg ett butterdeigark på den forberedte bakeplaten. Skjær forsiktig inn i en trekantform med en bred bunn, og lag en lett riss i deigen. Fordel sjokolade- og hasselnøttspredningen i et tynt lag over trekanten med bakkanten av en skje.
  4. 44. Rull opp det andre butterdeigarket og plasser det på spissen av trekanten; rull nedover for å dekke sjokoladefyllet. Skjær forsiktig inn i det øverste butterdeigarket i en trekant, og klipp ut forsiktig for å unngå å rive aluminiumsfolien. Dra bort overflødig deig.
  5. 55. Klipp bort to striper i bunnen av trekanten for å danne bunnen av et trestamme. Skjær to linjer nedover midten av trekanten for å danne en smalere trestamme øverst som blir bredere mot bunnen. Bruk stammen som guide, og skjær ut grener i sidene av trekanten.
  6. 66. Vri grenene bort fra deg, og prøv å få til to svinger på de nederste grenene. Fortsett oppover treet, og vri grenene bort fra deg etter hvert.
  7. 77. Klipp ut en liten stjerne av overflødig deig, og plasser den øverst på treet. Pensle stjernen og treet med sammenvispet egg.
  8. 88. Stek i den forvarmede ovnen til de er puffete og gyldne, ca. 12–15 minutter. Avkjøl litt, ca. 5 minutter. Skyv forsiktig over på et serveringsfat, bruk gjerne et stykke bakepapir under hvis nødvendig.