Nutella®-bakverk til juletre
Lær hvordan du lager en dekorativ nutella® pastry christmas tree – en enkel og smakfull julekake som imponerer gjestene. Perfekt til julens feiring!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 teskje kokosolje
- 2. 1 (17,5 unser) pakke frossen butterdeig, tint
- 3. 4 spiseskjeer sjokolade- og hasselnøttspredning (som Nutella®), eller mer etter smak, romtemperert
- 4. 1 egg, lett pisket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit (190 grader Celsius). Kleb en bakeplate med aluminiumsfolie og smør den med kokosolje.
- 22. Del butterdeigen i to; kjevle ut til to ark på ca. 28 x 33 cm på en lett melet overflate.
- 33. Legg ett butterdeigark på den forberedte bakeplaten. Skjær forsiktig inn i en trekantform med en bred bunn, og lag en lett riss i deigen. Fordel sjokolade- og hasselnøttspredningen i et tynt lag over trekanten med bakkanten av en skje.
- 44. Rull opp det andre butterdeigarket og plasser det på spissen av trekanten; rull nedover for å dekke sjokoladefyllet. Skjær forsiktig inn i det øverste butterdeigarket i en trekant, og klipp ut forsiktig for å unngå å rive aluminiumsfolien. Dra bort overflødig deig.
- 55. Klipp bort to striper i bunnen av trekanten for å danne bunnen av et trestamme. Skjær to linjer nedover midten av trekanten for å danne en smalere trestamme øverst som blir bredere mot bunnen. Bruk stammen som guide, og skjær ut grener i sidene av trekanten.
- 66. Vri grenene bort fra deg, og prøv å få til to svinger på de nederste grenene. Fortsett oppover treet, og vri grenene bort fra deg etter hvert.
- 77. Klipp ut en liten stjerne av overflødig deig, og plasser den øverst på treet. Pensle stjernen og treet med sammenvispet egg.
- 88. Stek i den forvarmede ovnen til de er puffete og gyldne, ca. 12–15 minutter. Avkjøl litt, ca. 5 minutter. Skyv forsiktig over på et serveringsfat, bruk gjerne et stykke bakepapir under hvis nødvendig.




