Nektariner, plommer og blåbær i sitron-ingefær-anissirup
oppskrift på frisk og smakfull frukt i sitron- og ingefæranis-sirup, perfekt for sommerens fruktfat eller som desserttilbehør
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 sitron
- 2. 1/2 kopp vann
- 3. tre skiver fersk ingefær på ca. 1/3 toms tykkelse
- 4. 4 hele stjerneanis* eller 3/4 kopp stjerneanis* biter
- 5. 1/2 kopp sukker
- 6. 1 1/2 teskje fersk sitronsaft, eller etter smak
- 7. 3 faste, modne nektariner (ca. 340 gram)
- 8. 9 assorterte plommer (ca. 680 gram)
- 9. 1 kopp utvalgte blåbær
Fremgangsmåte
- 11. Med en grønnsaksskreller fjern tre stykker med skall, 3 x 1/2 tommer store, fra sitronen. I en kjele kok opp vann sammen med skall, ingefærrot, stjerneanis, sukker og 1 teskje sitronsaft, og la det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst. Avkjøl sirupen og kast stjerneanisen. Sirupen kan lages 2 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket. Del og fjern steinen fra nektariner og plommer. Skjær nektariner i båter. I en bolle vendes det hakkede frukten sammen med blåbær, sirupen og resten av sitronsaften. Denne blandingen kan lages 8 timer i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 22. Med en grønnsaksskreller fjern tre stykker med skall, 3 x 1/2 tommer store, fra sitronen. I en kjele kok opp vann sammen med skall, ingefærrot, stjerneanis, sukker og 1 teskje sitronsaft, og la det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst. Avkjøl sirupen og kast stjerneanisen. Sirupen kan lages 2 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 33. Del og fjern steinen fra nektariner og plommer. Skjær nektariner i båter. I en bolle vendes den hakkede frukten sammen med blåbær, sirupen og resten av sitronsaften. Denne blandingen kan lages 8 timer i forveien og oppbevares kjølig, dekket.