Kremet sørvestlig potetsalat
oppskrift på en kremet southwestern potetsalat med smak av krydder og friske grønnsaker. perfekt som tilbehør til sommermat eller grillfester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kulturmelk
- 1/4 kopp majones
- 1 spiseskje fersk limesaft
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/4 teskje cayennepepper
- 900 gram små hvite poteter (for eksempel White Rose)
- 1 kopp kokte maiskorn (fra ett middels maiskolbe)
- 1/2 kopp hakket søt løk (for eksempel Vidalia eller Maui)
- 1 boks på 400 gram hjertesalat, drenert, hver skåret i 1/3-tommers tykke skiver
- 2 plommetomater, fjernet frøene, hakket (ca. 1 1/4 kopper)
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- 1 avokado, fjernet steinen, skrelt, hakket
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen kulturmelk, majones, limejuice, spisskummen og cayenne i en middels stor bolle for å blande. Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet; avkjøl. Skjær potetene i 1,5 cm store terninger. Legg potetene i en stor bolle; tilsett mais, løk, hjertet av palmen, tomater og koriander. Drypp dressingen over potetblandingen; vend forsiktig for å dekke. Krydre rikelig med salt. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Rør forsiktig inn avokadoen og server.
- 2Visp sammen kulturmelk, majones, limejuice, spisskummen og cayenne i en middels stor bolle for å blande.
- 3Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet; avkjøl.
- 4Skjær potetene i 1,5 cm store terninger. Legg potetene i en stor bolle; tilsett mais, løk, hjertet av palmen, tomater og koriander. Drypp dressingen over potetblandingen; vend forsiktig for å dekke. Krydre rikelig med salt. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Rør forsiktig inn avokadoen og server.