Sjokolademandelsaus

Sjokolademandelsaus

Lær hvordan du lager en deilig sjokolade- og mandelsaus som passer perfekt til is, kaker og dessert. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn instruksjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 1/2 kopp piskefløte
  • 200 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
  • 1/4 teskje mandelessens
  • En raus klype salt
  • 1/2 kopp hele mandler (ca. 70 gram), ristet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Rør sukker og 1/4 kopp vann i en tung liten kjele over lav varme til sukkeret er oppløst. Tilsett fløte; kok opp. Ta kjelen av varmen; tilsett sjokolade og visp til den er smeltet og glatt. Visp inn mandel ekstrakt og salt. Rør inn mandler. Fordel sausen i to 8-unse hermetikkglass; forsegling med lokk. (Kan lages to uker på forhånd; oppbevares i kjøleskap. Varm opp igjen over middels-lav varme, mens du rører kontinuerlig.)