Espresso-Granita

Espresso-Granita

Lær hvordan du lager en enkel og deilig espresso granita. Perfekt for varme sommerdager, med minimal forberedelsestid og maks smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 2 kopper varm espresso eller veldig sterk kaffe
  • 1/2 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp kald piskekrem
  • Biter av bittersøt sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 1Espresso røre, ½ kopp sukker og vanilje i en middels stor bolle til sukkeret er oppløst. Hell blandingen i en metallform på 23 x 23 x 5 cm. Frys i 1 time. Rør om, og mos eventuelle frosne deler med bakkanten av en gaffel. Dekk til og frys til det er fast, omtrent 2 timer. Bruk en gaffel til å skrape granitaen kraftig opp til isflak. FORBEREDING: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk godt til med aluminiumsfolie og oppbevar i fryseren. Rasp den raskt før servering. Pisk krem og den resterende spiseskjeen sukker i en stor bolle til det dannes stive topper. Fordel granitaen i skåler eller glass. Topp med pisket krem og pynt med sjokoladespon.
  2. 2Espresso røre, ½ kopp sukker og vanilje i en middels stor bolle til sukkeret er oppløst. Hell blandingen i en metallform på 23 x 23 x 5 cm. Frys i 1 time. Rør om, og mos eventuelle frosne deler med bakkanten av en gaffel. Dekk til og frys til det er fast, omtrent 2 timer. Bruk en gaffel til å skrape granitaen kraftig opp til isflak. FORBEREDING: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk godt til med aluminiumsfolie og oppbevar i fryseren. Rasp den raskt før servering.
  3. 3Pisk krem og den resterende spiseskjeen sukker i en stor bolle til det dannes stive topper. Fordel granitaen i skåler eller glass. Topp med pisket krem og pynt med sjokoladespon.