Grønne bønnesalat med aprikosvinaigrette

Grønne bønnesalat med aprikosvinaigrette

Lær hvordan du lager en frisk grønne bønnesalat med søt aprikosvinaigrette. En lett og smakfull rett for sommeren eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 unser boks med aprikos-ananas-nektar
  • 1/4 kopp riseddik
  • 1/4 kopp hakkede tørkede aprikoser (ca. 1 unser)
  • 1 1/4 pund slanke grønne bønner, trimmed
  • 1 pakke på 5 unser blandede babygrønnsaker
  • 1 papaya, skrelt, frøet og skåret i tynne skiver på langs
  • 3 spiseskjeer hakkede usaltede, tørstede pistasjoner
  • 1 1/2 unser ricotta salata* eller fetaost, smuldret
  • *Finnes i osteavdelinger, noen italienske markeder og spesialbutikker.

Fremgangsmåte

  1. 1Kok nektar i en middels stor kjele til det er redusert til omtrent ½ kopp, ca. 5 minutter. Bland inn eddik og aprikoser. La stå til aprikosene mykner, ca. 15 minutter. Kjør blandingen glatt i en blender. Smak til med salt og pepper. Avkjøl. Kok grønne bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Avkjøl i en stor bolle med isvann. Sil av vannet igjen. Tørk bønnene med tørkepapir. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk grønne bønner inn i tørkepapir. Dekk til vinaigretten og bønnene hver for seg og oppbevar i kjøleskapet.) Legg bønnene i en stor bolle. Tilsett 6 spiseskjeer vinaigrette og vend forsiktig slik at de dekkes. Smak til med salt og pepper. I en annen stor bolle, vend de blandede grønne bladene med nok av den resterende vinaigretten til å dekke. Smak til med salt og pepper. Form de grønne bladene til en høyde i midten av 6 tallerkener. Omgi med papayaskiver. Plasser bønnene oppå de grønne bladene. Strø over pistacienøtter og ricotta salata.
  2. 2Kok nektar i en middels stor kjele til det er redusert til omtrent ½ kopp, ca. 5 minutter. Bland inn eddik og aprikoser. La stå til aprikosene mykner, ca. 15 minutter. Kjør blandingen glatt i en blender. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.
  3. 3Kok grønne bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Avkjøl i en stor bolle med isvann. Sil av vannet igjen. Tørk bønnene med tørkepapir. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk grønne bønner inn i tørkepapir. Dekk til med vinaigretten og bønnene hver for seg og oppbevar i kjøleskapet.)
  4. 4Legg bønnene i en stor bolle. Tilsett 6 spiseskjeer vinaigrette og vend forsiktig slik at de dekkes. Smak til med salt og pepper. I en annen stor bolle, vend de grønne bladene med nok av den resterende vinaigretten til å dekke. Smak til med salt og pepper.
  5. 5Form de grønne bladene til en høyde i midten av 6 tallerkener. Omgi med papayaskiver. Plasser bønnene oppå de grønne bladene. Strø over pistacienøtter og ricotta salata.