Grønne bønnesalat med aprikosvinaigrette
Lær hvordan du lager en frisk grønne bønnesalat med søt aprikosvinaigrette. En lett og smakfull rett for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 unser boks med aprikos-ananas-nektar
- 1/4 kopp riseddik
- 1/4 kopp hakkede tørkede aprikoser (ca. 1 unser)
- 1 1/4 pund slanke grønne bønner, trimmed
- 1 pakke på 5 unser blandede babygrønnsaker
- 1 papaya, skrelt, frøet og skåret i tynne skiver på langs
- 3 spiseskjeer hakkede usaltede, tørstede pistasjoner
- 1 1/2 unser ricotta salata* eller fetaost, smuldret
- *Finnes i osteavdelinger, noen italienske markeder og spesialbutikker.
Fremgangsmåte
- 1Kok nektar i en middels stor kjele til det er redusert til omtrent ½ kopp, ca. 5 minutter. Bland inn eddik og aprikoser. La stå til aprikosene mykner, ca. 15 minutter. Kjør blandingen glatt i en blender. Smak til med salt og pepper. Avkjøl. Kok grønne bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Avkjøl i en stor bolle med isvann. Sil av vannet igjen. Tørk bønnene med tørkepapir. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk grønne bønner inn i tørkepapir. Dekk til vinaigretten og bønnene hver for seg og oppbevar i kjøleskapet.) Legg bønnene i en stor bolle. Tilsett 6 spiseskjeer vinaigrette og vend forsiktig slik at de dekkes. Smak til med salt og pepper. I en annen stor bolle, vend de blandede grønne bladene med nok av den resterende vinaigretten til å dekke. Smak til med salt og pepper. Form de grønne bladene til en høyde i midten av 6 tallerkener. Omgi med papayaskiver. Plasser bønnene oppå de grønne bladene. Strø over pistacienøtter og ricotta salata.
- 2Kok nektar i en middels stor kjele til det er redusert til omtrent ½ kopp, ca. 5 minutter. Bland inn eddik og aprikoser. La stå til aprikosene mykner, ca. 15 minutter. Kjør blandingen glatt i en blender. Smak til med salt og pepper. Avkjøl.
- 3Kok grønne bønner i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er sprø-tender, ca. 5 minutter. Sil av vannet. Avkjøl i en stor bolle med isvann. Sil av vannet igjen. Tørk bønnene med tørkepapir. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk grønne bønner inn i tørkepapir. Dekk til med vinaigretten og bønnene hver for seg og oppbevar i kjøleskapet.)
- 4Legg bønnene i en stor bolle. Tilsett 6 spiseskjeer vinaigrette og vend forsiktig slik at de dekkes. Smak til med salt og pepper. I en annen stor bolle, vend de grønne bladene med nok av den resterende vinaigretten til å dekke. Smak til med salt og pepper.
- 5Form de grønne bladene til en høyde i midten av 6 tallerkener. Omgi med papayaskiver. Plasser bønnene oppå de grønne bladene. Strø over pistacienøtter og ricotta salata.