Pasta salat med melon, pancetta og ricotta salata

Pasta salat med melon, pancetta og ricotta salata

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull pasta salat med melon, pancetta og ricotta salata. Perfekt for sommermiddager og lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 60 gram tynnskåret pancetta (italiensk bacon)
  • 115 gram orecchiette (øreformet pasta)
  • Kosher-salt
  • 3 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 1/2 spiseskjeer champagne- eller hvitvinseddik
  • 2 kopper melon i 1x1x1/4 tommers biter (valgfri sort)
  • 1/3 kopp grovhakket fersk mynte, delt
  • 3 spiseskjeer tynnsnittet vårløk
  • En klype knuste rød pepperflak
  • Nykvernet svart pepper
  • 30 gram ricotta salata (saltet, tørket ricotta), skivet eller smuldret fetaost
  • Ingrediensinfo: Se etter ricotta salata på italienske markeder og i noen supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg pancetta i ett lag på et stort stekebrett med oppkant. Stek til den er brun og sprø, ca. 20–25 minutter. (Alternativt kan du legge pancetta på brett med flere lag tørkepapir og sette det i mikrobølgeovnen på høy effekt til det er brunt og sprøtt, ca. 5 minutter.) La pancettan hvile til den er avkjølt nok til å håndteres, og bryt den deretter i bittestørrelse biter. I mellomtiden koker du pasta i en middels stor kjele med kokende, saltet vann, og rører av og til, til den er al dente. Sil av pastaen; skyll den i kaldt vann for å avkjøle. Sil av vannet og sett til side. Visp sammen olje og eddik i en stor bolle. Tilsett halvparten av pancettan, den kokte pastaen, melon, halvparten av mynten, vårløken og rød pepperflak. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat og strø resten av pancettan og mynten over. Pynt med revet ricotta salata.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg pancetta i ett lag på et stort stekebrett med oppkant. Stek til den er brun og sprø, ca. 20–25 minutter. (Alternativt kan du legge pancetta på brett med flere lag tørkepapir og sette det i mikrobølgeovnen på høy effekt til det er brunt og sprøtt, ca. 5 minutter.) La pancettan hvile til den er avkjølt nok til å håndteres, og bryt den deretter i bittestørrelse biter.
  3. 3I mellomtiden koker du pasta i en middels stor kjele med kokende, saltet vann, og rører av og til, til den er al dente. Sil av pastaen; skyll den i kaldt vann for å avkjøle. Sil av vannet og sett til side.
  4. 4Visp sammen olje og eddik i en stor bolle. Tilsett halvparten av pancettan, den kokte pastaen, melon, halvparten av mynten, vårløken og rød pepperflak. Vend godt slik at det blir jevnt dekket. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør til et serveringsfat og strø resten av pancettan og mynten over. Pynt med revet ricotta salata.