Romaine-salat med parmesancrisp
Lær hvordan du lager en frisk romaine salat med sprø parmesan crisps. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp revet Parmesanost
- 1/2 kopp pinjekjerner
- 1 hode romainesalat, hakket
- 1 pint druetomater, delt i to
- 6 reddiker, delt i fire
- 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 spiseskjeer hvit balsamicoeddik
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Fordel parmesanen i et jevnt lag på et silikonbakematte eller et bakepapirkledd stekebrett. Stek til osten er sprø og gyllen, omtrent 10 minutter. La det avkjøle, og bryt deretter i store biter.
- 2I mellomtiden rister du pinjekjernene i en middels stor panne over høy varme, og rører av og til, til de er gylne på steder, i 3 til 5 minutter.
- 3Vend romainesalat, tomater, reddiker, pinjekjerner, olivenolje, eddik, litt salt og pepper i en stor bolle. Topp med parmesanchips og server.