Romaine-salat med parmesancrisp

Romaine-salat med parmesancrisp

Lær hvordan du lager en frisk romaine salat med sprø parmesan crisps. Perfekt som forrett eller lett måltid, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp revet Parmesanost
  • 1/2 kopp pinjekjerner
  • 1 hode romainesalat, hakket
  • 1 pint druetomater, delt i to
  • 6 reddiker, delt i fire
  • 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer hvit balsamicoeddik
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Fordel parmesanen i et jevnt lag på et silikonbakematte eller et bakepapirkledd stekebrett. Stek til osten er sprø og gyllen, omtrent 10 minutter. La det avkjøle, og bryt deretter i store biter.
  2. 2I mellomtiden rister du pinjekjernene i en middels stor panne over høy varme, og rører av og til, til de er gylne på steder, i 3 til 5 minutter.
  3. 3Vend romainesalat, tomater, reddiker, pinjekjerner, olivenolje, eddik, litt salt og pepper i en stor bolle. Topp med parmesanchips og server.