Stekte squashstrimler

Stekte squashstrimler

Lær hvordan du lager deilige sauteed zucchini ribbons på en enkel og sunn måte. Perfekt som forrett eller tilbehør. Rask og smakfull oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund medium squash (omtrent 4 stk.)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 2 teskjeer finrevet frisk sitronskall
  • Spesialutstyr: en japansk Benriner* eller annen justerbar skiver med blad

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær squashen i lengderetningen i tynne skiver på ca. 3 mm med en skiver. Varm opp 1 spiseskje olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter hvitløk, mens du rører, til den er gyllen, ca. 2 minutter. Ta opp hvitløken med en hullsleiv og kast den. Tilsett halvparten av squashen i hvitløksoljen og stek, vend og rør ofte, til den akkurat er mør, men ikke gyllen, ca. 5 minutter. Strø over 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper. Overfør til et serveringsfat med tenger. Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje, og stek deretter resten av squashen på samme måte og overfør til fatet. Strø over squashen med sitrusskall og vend forsiktig med tenger.
  2. 2Skjær squashen i lengderetningen i tynne skiver på ca. 3 mm med en skiver. Varm opp 1 spiseskje olje i en 30 cm tung stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek deretter hvitløk, mens du rører, til den er gyllen, ca. 2 minutter. Ta opp hvitløken med en hullsleiv og kast den.
  3. 3Tilsett halvparten av squashen i hvitløksoljen og stek, vend og rør ofte, til den akkurat er mør, men ikke gyllen, ca. 5 minutter. Strø over 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper. Overfør til et serveringsfat med tenger.
  4. 4Varm opp den gjenværende spiseskjeen olje, og stek deretter resten av squashen på samme måte og overfør til fatet. Strø over squashen med sitrusskall og vend forsiktig med tenger.