Svart bønne- og maisburger
Lær hvordan du lager en deilig black bean-corn burger. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull og sunn vegetarrett. Ideell for sommermåltider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks (15 unse) lavsaltet svarte bønner, skylt og avrent
- 3/4 kopp mais, tint hvis den er frossen
- 1/2 rød paprika, skåret i 1/4-tommers terninger
- 1/4 kopp fullkornsmelkrumme
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 3 store eggehviter, lett pisket
- 1 spiseskje hakket chipotle-chili i adobo
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 spiseskje pluss 1 teskje olivenolje, delt
- 8 kopper babyspinat
- En klype muskatnøtt
- 1/2 avokado, most
- 1/3 kopp lett rømme
- 1 teskje fersk limesaft
- 4 fullkorns hamburgerbrød, delt
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland bønner, mais, paprika, brødsmuler, koriander, eggehviter, chipotle, oregano og spisskummen. Form bønneblandingen til fire 3/4-tommers tykke burgere. I en stor non-stick stekepanne, varm opp 1 spiseskje olje over middels høy varme. Stek burgerne, snu en gang, til de er brune, ca. 5 minutter på hver side; ta dem ut av pannen. I samme panne, surr spinat i den resterende teskjeen olje over middels høy varme til den faller sammen, ca. 3 minutter; krydre med muskatnøtt, salt og nykvernet svart pepper. I en annen bolle, mos avokado med rømme og juice. Legg 1/4 av den kokte spinaten i bunnen av hver bolle, deretter 1 burger og 1/4 av avokadoblandingen. Topp med den andre bollehalvdelen.