Kalveskiver med aubergine og sopp

Kalveskiver med aubergine og sopp

oppskrift på veal scaloppine med aubergine og sopp. enkel og smakfull rett perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund aubergine, skåret på tvers i 1/4-tommers tykke skiver
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp hvetemel
  • 12 skiver på 2 gram av kalvetykkam, banket til 1/4-tommers tykkelse
  • 2 spiseskjeer (1/4 stang) smør
  • 4 unser sjampinjong, skivet (ca. 1 1/2 kopper)
  • 1 kopp kremfløte
  • 1/4 kopp Madeira
  • 1 spiseskje porcini-pulver
  • 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Legg auberginen på to store bakeplater. Strø over salt. La stå i 20 minutter. Skyll under rennende vann og tørk forsiktig. Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en tung stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek auberginen til den er sprø og mør, ca. 2 minutter på hver side. Anrett dekorativt på et stort fat. Sett mel på en tallerken. Varm opp den resterende 1 spiseskje olivenolje i samme panne over middels høy varme. Krydre kalveskivene med salt og pepper; vend kalveskivene i melet. Arbeid i porsjoner og stek kalven til den er brun, ca. 1 minutt på hver side. Overfør til en tallerken. Smelt smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett skivede sopp og stek til de er brune, ca. 3 minutter. Rør inn fløte, Madeira og porcini-pulver. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 2 minutter. Legg kalven i pannen. La det småkoke til kalven er gjennomvarm og dekket av saus, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Anrett kalven i midten av fatet sammen med auberginen. Øs over sausen. Strø over persille og server.
  2. 2Legg auberginen på to store bakeplater. Strø over salt. La stå i 20 minutter. Skyll under rennende vann og tørk forsiktig.
  3. 3Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en tung stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek auberginen til den er sprø og mør, ca. 2 minutter på hver side. Anrett dekorativt på et stort fat.
  4. 4Sett mel på en tallerken. Varm opp den resterende 1 spiseskje olivenolje i samme panne over middels høy varme. Krydre kalveskivene med salt og pepper; vend kalveskivene i melet. Arbeid i porsjoner og stek kalven til den er brun, ca. 1 minutt på hver side. Overfør til en tallerken.
  5. 5Smelt smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett skivede sopp og stek til de er brune, ca. 3 minutter. Rør inn fløte, Madeira og porcini-pulver. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 2 minutter. Legg kalven i pannen. La det småkoke til kalven er gjennomvarm og dekket av saus, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
  6. 6Anrett kalven i midten av fatet sammen med auberginen. Øs over sausen. Strø over persille og server.