Kalveskiver med aubergine og sopp
oppskrift på veal scaloppine med aubergine og sopp. enkel og smakfull rett perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund aubergine, skåret på tvers i 1/4-tommers tykke skiver
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp hvetemel
- 12 skiver på 2 gram av kalvetykkam, banket til 1/4-tommers tykkelse
- 2 spiseskjeer (1/4 stang) smør
- 4 unser sjampinjong, skivet (ca. 1 1/2 kopper)
- 1 kopp kremfløte
- 1/4 kopp Madeira
- 1 spiseskje porcini-pulver
- 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Legg auberginen på to store bakeplater. Strø over salt. La stå i 20 minutter. Skyll under rennende vann og tørk forsiktig. Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en tung stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek auberginen til den er sprø og mør, ca. 2 minutter på hver side. Anrett dekorativt på et stort fat. Sett mel på en tallerken. Varm opp den resterende 1 spiseskje olivenolje i samme panne over middels høy varme. Krydre kalveskivene med salt og pepper; vend kalveskivene i melet. Arbeid i porsjoner og stek kalven til den er brun, ca. 1 minutt på hver side. Overfør til en tallerken. Smelt smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett skivede sopp og stek til de er brune, ca. 3 minutter. Rør inn fløte, Madeira og porcini-pulver. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 2 minutter. Legg kalven i pannen. La det småkoke til kalven er gjennomvarm og dekket av saus, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Anrett kalven i midten av fatet sammen med auberginen. Øs over sausen. Strø over persille og server.
- 2Legg auberginen på to store bakeplater. Strø over salt. La stå i 20 minutter. Skyll under rennende vann og tørk forsiktig.
- 3Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en tung stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og stek auberginen til den er sprø og mør, ca. 2 minutter på hver side. Anrett dekorativt på et stort fat.
- 4Sett mel på en tallerken. Varm opp den resterende 1 spiseskje olivenolje i samme panne over middels høy varme. Krydre kalveskivene med salt og pepper; vend kalveskivene i melet. Arbeid i porsjoner og stek kalven til den er brun, ca. 1 minutt på hver side. Overfør til en tallerken.
- 5Smelt smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett skivede sopp og stek til de er brune, ca. 3 minutter. Rør inn fløte, Madeira og porcini-pulver. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 2 minutter. Legg kalven i pannen. La det småkoke til kalven er gjennomvarm og dekket av saus, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 6Anrett kalven i midten av fatet sammen med auberginen. Øs over sausen. Strø over persille og server.