Hvete-berry-fyll med perleløk
en smakfull oppskrift på hvete- og perleonionsfyll som passer perfekt til høstens måltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 skiver landlig hvitt brød
- 2 kopper hvetegryn
- 2 pund perle løk (se note ovenfor)
- 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør
- 1 kopp ferske flatbladede persilleblader, godt pakket
- 1 1/2 kopper kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Skjær brødet i 1/2-tommers biter og rist det i ett lag i en stor, lav bakeplate midt i ovnen til det er akkurat tørt, ca. 15 minutter. Ristede brødterninger kan lages ett døgn i forveien og oppbevares, dekket, i romtemperatur. I en 4-liters kjele, fylt tre fjerdedeler med kokende vann (uten å tilsette salt), kok hveteberene, uten lokk, til de er møre, ca. 1 time, og sil av i en stor sikt. Overfør hveteberene til en stor, lav bakeform. Mens hveteberene koker, blancher løkene i en stor kjele med kokende vann i 3 minutter. Sil av løkene og la dem avkjøles nok til å håndteres, deretter skrell dem. I en stor stekepanne, smelt smør over moderat høy varme og stek løkene, rør av og til, til de er gylne, 15–20 minutter. Hakk persille og tilsett sammen med løkene i hveteberene. Hveteberblandingen kan lages ett døgn i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La blandingen komme til romtemperatur før videre bruk. Tilsett de ristede brødterningene og buljongen i hveteberblandingen og vend godt sammen. Stek fyllet i midten av ovnen, uten lokk, i 30 minutter, eller til toppen er lett sprø.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Skjær brødet i 1/2-tommers biter og rist det i ett lag i en stor, lav bakeplate midt i ovnen til det er akkurat tørt, ca. 15 minutter. Ristede brødterninger kan lages ett døgn i forveien og oppbevares, dekket, i romtemperatur.
- 3I en 4-liters kjele, fylt tre fjerdedeler med kokende vann (uten å tilsette salt), kok hveteberene, uten lokk, til de er møre, ca. 1 time, og sil av i en stor sikt. Overfør hveteberene til en stor, lav bakeform.
- 4Mens hveteberene koker, blancher løkene i en stor kjele med kokende vann i 3 minutter. Sil av løkene og la dem avkjøles nok til å håndteres, deretter skrell dem. I en stor stekepanne, smelt smør over moderat høy varme og stek løkene, rør av og til, til de er gylne, 15–20 minutter. Hakk persille og tilsett sammen med løkene i hveteberene. Hveteberblandingen kan lages ett døgn i forveien og oppbevares kjølig, dekket. La blandingen komme til romtemperatur før videre bruk.
- 5Tilsett de ristede brødterningene og buljongen i hveteberblandingen og vend godt sammen. Stek fyllet i midten av ovnen, uten lokk, i 30 minutter, eller til toppen er lett sprø.