Kald mais-suppe med adobo-sirup
oppdag en forfriskende kald mais-suppe med en spennende adobo-vinger swirl. perfekt for sommermåltider, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje, delt
- 1 kopp hakket søt løk (for eksempel Vidalia eller Maui)
- 3 kopper ferske maiskjerner (hakket av omtrent 3 maiskolber)
- 2 kopper lavsalt kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer fersk limejuice, delt
- 1 kopp (eller mer) vann
- 1 teskje adobosaus fra hermetiske chipotle-chili
- Ferske korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett maiskorn, kraft og 1 spiseskje limesaft; kok opp blandingen. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til maisen er akkurat mør, ca. 3 minutter. Arbeid i porsjoner og kjør suppen glatt i en blender til den nesten er jevn. Rør inn resten av limesaften og 1 kopp vann (eller mer etter behov for å tynne ut suppen til ønsket konsistens). Smak til med salt og pepper. Overfør suppen til en stor bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den er avkjølt, ca. 2 timer eller over natten. I mellomtiden, visp sammen de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og adobosausen i en liten bolle for å blande. Fordel den avkjølte mais-suppen i 4 boller. Drypp suppen med adobo-olje, pynt med koriander og server.
- 2Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og sautér til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett maiskorn, kraft og 1 spiseskje limesaft; kok opp blandingen. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til maisen er akkurat mør, ca. 3 minutter. Arbeid i porsjoner og kjør suppen glatt i en blender til den nesten er jevn. Rør inn resten av limesaften og 1 kopp vann (eller mer etter behov for å tynne ut suppen til ønsket konsistens). Smak til med salt og pepper. Overfør suppen til en stor bolle, dekk til og sett i kjøleskapet til den er avkjølt, ca. 2 timer eller over natten.
- 3I mellomtiden, visp sammen de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og adobosausen i en liten bolle for å blande. Fordel den avkjølte mais-suppen i 4 boller. Drypp suppen med adobo-olje, pynt med koriander og server.