Sjømatssalat
oppskrift på en frisk og smakfull sjømatssalat med ferske skalldyr og grønnsaker, perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 skiver baguette
- 3 fedd hvitløk, delt i to på langs, pluss 2 fedd, tynne skiver
- 8 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje, pluss litt til å dryppe over
- 1 ½ kopp tørr hvitvin
- ¾ teskje rød pepperflak
- 24 Prince Edward Island-musslinger
- ½ sitron, presset, og sitronen settes til side
- 450 gram calamari, renset, delt på langs i ½ cm brede strimler, og tentaklene hele
- 225 gram jumbo hummerkjøtt
- 1 (2 kilo) hummer, dampet, avkjølt, skrelt og skåret i 2,5 cm biter
- 1 rød paprika, ristet, skrelt og juliennest skåret
- 1 grønn paprika, ristet, skrelt og juliennest skåret
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 2 bunt(er) gressløk, kuttet i 2,5 cm biter
- Grovt salt og nykvernet pepper
- 1 spiseskje rosa pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnens grille eller grill. Rist brødskivene i 1 minutt på hver side. Gni den ene siden av hver skive med halve hvitløksfeddet. Sett til side.
- 2I en stor kjele, varm opp 2 spiseskjeer olivenolje på høy varme. Tilsett tynne skiver av hvitløk, 1 kopp hvitvin, 1/2 teskje rød pepperflak og blåskjell. Dekk til, og kok til de har åpnet seg helt, ca. 3 til 4 minutter. Sil av og la blåskjellene avkjøles. Fjern dem fra skjellene og kast dem.
- 3Forbered et isbad. I en 6-liters kjele, kok opp 5 liter vann med sitronsaft og halve sitronen, resten av 1/2 kopp vin, og resten av 1/4 teskje rød pepperflak. Dypp calamari i det kokende vannet og kok til de akkurat er ugjennomsiktige, 25 til 45 sekunder. Ta opp med en skummer eller hullsleiv; dypp umiddelbart i isbadet for å stoppe kokingen, og la renne av.
- 4I en stor, ikke-reaktiv bolle, bland sjømat, paprika, 6 spiseskjeer olivenolje, rødvinseddik, gressløk, salt og pepper. Server umiddelbart, med en skje olivenolje over, og dryss med rosa pepperkorn og hvitløksrundstykker.