Grillet kalkunskiver med rosmarin og sitron, servert med røde potetbåter

Grillet kalkunskiver med rosmarin og sitron, servert med røde potetbåter

Oppdag en smakfull oppskrift med grillet kalkunskiver marinert i rosmarin og sitron, servert med sprø røde potetbåter. Perfekt for sommermåltidet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje, pluss litt ekstra til pensling
  • 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 teskjeer finhakket fersk rosmarin
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • 1 1/4 pund røde poteter med skall, vasket og delt i 1/2-tommers båter
  • 1 1/4 til 1 1/2 pund kalkunskiver på 1/3 tomme tykkelse

Fremgangsmåte

  1. 1Visp 1/4 kopp olje, sitronsaft, rosmarin og hvitløk i en liten bolle. Krydre dressingen med salt og pepper. Legg potetene i en middels stor bolle; tilsett 2 spiseskjeer av dressingen. Legg kalkunen i en annen middels stor bolle; tilsett 2 spiseskjeer av dressingen. La potetene og kalkunen marinere ved romtemperatur i 15 til 30 minutter, vend dem av og til. Forbered grillen (middels høy varme). Pensle grillristen med olje. Plasser potetene og kalkunskivene på separate bakepapirkledde stekeplater; strø over salt og pepper. Grill potetene og kalkunen til de er brent og gjennomstekt, ca. 10 minutter på hver side for potetene og 3 til 4 minutter på hver side for kalkunen. Fordel kalkun og poteter på 4 tallerkener. Drypp over resten av dressingen.
  2. 2Visp 1/4 kopp olje, sitronsaft, rosmarin og hvitløk i en liten bolle. Krydre dressingen med salt og pepper. Legg potetene i en middels stor bolle; tilsett 2 spiseskjeer av dressingen. Legg kalkunen i en annen middels stor bolle; tilsett 2 spiseskjeer av dressingen. La potetene og kalkunen marinere ved romtemperatur i 15 til 30 minutter, vend dem av og til.
  3. 3Forbered grillen (middels høy varme). Pensle grillristen med olje. Plasser potetene og kalkunskivene på separate bakepapirkledde stekeplater; strø over salt og pepper. Grill potetene og kalkunen til de er brent og gjennomstekt, ca. 10 minutter på hver side for potetene og 3 til 4 minutter på hver side for kalkunen. Fordel kalkun og poteter på 4 tallerkener. Drypp over resten av dressingen.