Jordbær og crème fraîche-gratin
oppskrift på jordbær og crème fraîche gratin, en frisk og søt dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og smakfull. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp usaltet smør (1 stang)
- 1/2 kopp panko (japanske brødsmuler)
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje turbinadosukker, for eksempel Sukker i Råen
- 1 kopp crème fraîche
- 4 kopper (ca. 900 gram) jordbær, renset og delt i to på langs
- 4 spiseskjeer villblomsthonning eller vanlig honning
- Spesialutstyr: 8 desserttallerkener på 15 cm (6 tommer) som tåler ovn
Fremgangsmåte
- 1Forvarm broileren. I en tung stekepanne på 25 centimeter over middels varme, smelt smøret. Tilsett panko og kok, rør av og til, til det blir gyllent, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett kanel, pepper og sukker, og vend det forsiktig sammen. Overfør til en middels stor bolle og sett til side. Skje 2 spiseskjeer crème fraîche midt på hver ovnsikker tallerken. Arranger 1/2 kopp jordbær oppå hver kremtopp. Drypp hver tallerken med 1 1/2 teskje honning og strø over 1 spiseskje panko blanture. Arbeid i porsjoner, plasser tallerkenene på et stort, rissikkert stekebrett og gratiner under grillen til crème fraîche begynner å boble og bli lett gyllen, ca. 3 til 4 minutter. Hold varm mens du gratinerer de andre porsjonene, og server umiddelbart.