Valnøtt- og aprikoskake i honningsirup

Valnøtt- og aprikoskake i honningsirup

oppskrift på en saftig valnøtt- aprikos kake dynket i søt honningsirup, perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 pakke tørkede aprikoser på 170 gram
  • 1/3 kopp appelsinjuice
  • 1 ½ kopper appelsinblom-honning
  • ½ kopp vann
  • Skallet av 1 appelsin, fjernet i strimler med en grønnsaksskreller
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 6 spiseskjeer (¾ av en smørblokk) usaltet smør, smeltet
  • 5 store egg, delt i eggeplommer og eggehviter
  • ¼ kopp sukker
  • ½ teskje salt
  • 1 kopp finmalt hvetemel (10-minutters Cream of Wheat; ikke instant)
  • 1 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Bring aprikoser og appelsinjuice til småkoking i en liten kjele. Fjern fra varmen, dekk til, og la det mykne i 20 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre aprikosene til en foodprocessor og hakk grovt. Sett til side saften i kjelen. Bland honning, 1/2 kopp vann og appelsinskall i en stor, tykk kjele. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til sirupen dekker skjeen, omtrent 10 minutter. La det avkjøle litt. Fjern appelsinskallet og sett til side. Tilsett sitronsaft og den reserverte appelsinsaften i sirupen. La det avkjøle.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Pensle en rund kakeform med 23 cm diameter og 5 cm høye sider med 1 spiseskje smør. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggeplommer, sukker og salt i en stor bolle til det er lyst og tykt. Rør inn hvetemel (farina), valnøtter, 5 spiseskjeer smeltet smør og aprikoser. Bruk rene, tørre visper og pisk eggehvitene i en annen stor bolle til de er stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i røren i tre omganger. Hell røren i den forberedte formen. Stek til kaken er gyllen og en kakepinne kommer ut ren, ca. 30 minutter. Hell umiddelbart all sirupen over kaken i formen. Dekk formen løst med aluminiumsfolie og la kaken avkjøle. Vend kaken og sirupen ut på et serveringsfat. Pynt med den reserverte appelsinskallet.