Quark (Surt Friskt Ost)
Oppdag hvordan du lager og bruker quark, en frisk og syrlig ost, i dine oppskrifter. Perfekt for desserter, frokost og mer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 1/2 kopper / 2 liter kulturmelk
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150°F/65°C. Hell smørmelken i en ildfast form og dekk den tett med aluminiumsfolie eller et lokk. Sett formen i ovnen og stek i 8 til 12 timer. Når smørmelken er klar til å renne av, vil faststoffene ha skilt seg fra mysen, enten i myke klumper eller i en lett stivnet, jevn masse.
- 2Forvarm ovnen til 150°F/65°C. Hell smørmelken i en ildfast form og dekk den tett med aluminiumsfolie eller et lokk.
- 3Sett formen i ovnen og stek i 8 til 12 timer. Når smørmelken er klar til å renne av, vil faststoffene ha skilt seg fra mysen, enten i myke klumper eller i en lett stivnet, jevn masse.