Asparges- og geitostfrittata

Asparges- og geitostfrittata

Lett og smakfull oppskrift på asparges og geitost frittata, perfekt for en sunn frokost eller lett lunsj. Enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket vårløk eller grønn løk, kun den hvite delen
  • 1/2 lb asparges, renset og skåret i 1,2 cm biter
  • 4 store egg
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts Tabasco-saus
  • 1/2 kopp smuldret geitost

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en middels stor riskoker til den vanlige syklusen eller til hurtigkoking hvis det er en fuzzy-logic-maskin. Varm opp olivenoljen og surr vårløken i 1 minutt. Tilsett aspargesen og kok i ytterligere 3 minutter, eller til aspargesen begynner å mykne. I en middels stor blandingsbolle visper du sammen eggene, fløten, saltet og Tabascoen. Hell eggeblandingen over aspargesen og strø over geitosten. Dekk til riskokeren og still den inn på den vanlige syklusen igjen. Frittataen vil ta 3 til 4 minutter å koke. La den fortsette å dampe, dekket, i ytterligere 6 minutter på hold-varm-innstillingen eller med maskinen slått av. (Mange riskokere, inkludert alle fuzzy-logic-maskiner, gjør dette automatisk.) Server den varm eller romtemperert.
  2. 2Sett en middels stor riskoker til den vanlige syklusen eller til hurtigkoking hvis det er en fuzzy-logic-maskin. Varm opp olivenoljen og surr vårløken i 1 minutt. Tilsett aspargesen og kok i ytterligere 3 minutter, eller til aspargesen begynner å mykne. I en middels stor blandingsbolle visper du sammen eggene, fløten, saltet og Tabascoen. Hell eggeblandingen over aspargesen og strø over geitosten.
  3. 3Dekk til riskokeren og still den inn på den vanlige syklusen igjen. Frittataen vil ta 3 til 4 minutter å koke. La den fortsette å dampe, dekket, i ytterligere 6 minutter på hold-varm-innstillingen eller med maskinen slått av. (Mange riskokere, inkludert alle fuzzy-logic-maskiner, gjør dette automatisk.) Server den varm eller romtemperert.