Fisk og grønnsaker med pesto, bakt i aluminiumsfoliepakker
oppskrift på fisk og grønnsaker med pesto bakt i foliepakker. sunn og smakfull middagsrett perfekt for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp ferdigkjøpt pesto
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/4 teskje sterk pepper saus
- 4- til 6-unse rødfisk- eller oranskrøye-filerter
- 16 aspargesstenger, hver trimmed til 4 tommers lengde
- 10 unser plommetomater, grovhakket
- 2 gule squash (crookneck), tynne skiver på diagonal
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland pesto, sitronsaft og hot pepper-saus i en liten bolle. Legg fire stykker aluminiumsfolie, hver 30x30 cm, ut på arbeidsflaten. Plasser ett fiskefilets i midten av hver. Strø lett med salt og pepper over fisken. Smør hver filet med 1 spiseskje pesto blandture. Topp hver filet med asparges, tomater og squash, og klatt med resten av pesto blandture. Brett sidene av folien over fisken og grønnsakene, slik at de dekker helt; forsegl pakkene godt. Bruk en lang stekespade til å flytte foliepakkeene til et stort stekebrett. Stek til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten og grønnsakene er sprøtt møre, ca. 25 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Bland pesto, sitronsaft og hot pepper-saus i en liten bolle. Legg fire stykker aluminiumsfolie, hver 30x30 cm, ut på arbeidsflaten. Plasser ett fiskefilets i midten av hver. Strø lett med salt og pepper over fisken. Smør hver filet med 1 spiseskje pesto blandture. Topp hver filet med asparges, tomater og squash, og klatt med resten av pesto blandture. Brett sidene av folien over fisken og grønnsakene, slik at de dekker helt; forsegl pakkene godt.
- 3Bruk en lang stekespade til å flytte foliepakkeene til et stort stekebrett. Stek til fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten og grønnsakene er sprøtt møre, ca. 25 minutter.