Santa Rosa plommekompott
oppskrift på santa rosa plommekompott. en søt og frisk dessert perfekt for sommeren eller høsten. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1,8 kg røde plommer (helst Santa Rosa), delt i fire
- ca. 3,3 dl sukker, delt
- 2 kanelstenger
- 1 vaniljestang, delt på langs
Fremgangsmåte
- 1Kombiner plommer, 1 kopp sukker og kanelstenger i en stor kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen; tilsett stangen. Rør over lav varme til plommene er veldig møre og kompotten tykner, rør ofte og tilsett eventuelt 1/3 kopp sukker, ca. 45 minutter. Fjern fra varmen. La avkjøle helt. Overfør kompotten til en bolle, og kast steinene, vaniljestangen og kanelstengene. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.