Bill Gross sin brente oransje iskrem

Bill Gross sin brente oransje iskrem

oppskrift på bill grosss brent oransje iskrem - en deilig dessert med intens smak og vakker farge. lær hvordan du lager den hjemme med en enkel steg-for-steg guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 ½ kopper sukker (sukker med granulert konsistens)
  • 2. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 3. 2 store naveloransjer (hver ca. 170 gram)
  • 4. 3 kopper tykk krem (piskekrem)
  • 5. ⅔ kopp halvhav (halvmelk og fløte blanding)
  • 6. Frøene fra 1 vaniljestang (se notat nedenfor), eller 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
  • 7. 2 store eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. 11. En dag i forveien, forbered appelsinene: Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 230°C (450°F).
  2. 22. Sett 1/2 kopp sukker på en tallerken. Gni smøret over appelsinene, og rull dem deretter i sukkeret.
  3. 33. Hell det ubrukte sukkeret fra tallerkenen i en 20 cm (8 tommer) kvadratisk ildfast form, og rist det rundt for å dekke bunnen. Legg appelsinene i formen og stek dem, og rør litt rundt en gang for å bryte opp eventuelt uoppløst sukker, til de begynner å få farge og noe av sukkeret i formen begynner å smelte, ca. 15–20 minutter.
  4. 44. Ta formen ut av ovnen (la ovnen stå på), og bruk tang og en skarp kniv for å dele appelsinene i fire deler. Legg kvartene med skinnsiden opp i formen, og stek til skallet er mørkebrunt, ca. 35 minutter. La appelsinbærene avkjøle litt.
  5. 55. Fjern skallet fra fire av de brunede kvartene, og kast innmaten. La de andre fire kvartene være hele.
  6. 66. Bland appelsinskallet, de fire hele kvartene, sukkeret fra formen og de resterende 2 kopper sukker i en food processor, og kjør til en glatt puré. Sil puréen over i en beholder, dekk til, og sett i kjøleskapet i minst 8 timer.
  7. 77. Dagen etter, lag iskremblandingen: Hell appelsinpuréen i en kjele over middels lav varme, og la den småkoke til den når en lett småkoking.
  8. 88. Mens appelsinpuréen varmes, visp sammen krem, halvparten og halvannen, vaniljefrø og eggeplommer i en stor bolle. Tilsett deretter den varme appelsinpuréen i en tynn stråle under konstant visping. La blandingen avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet til den er kald, i 3–4 timer.
  9. 99. Kjør blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.
  10. 1010. Overfør iskremen til en beholder, dekk til, og oppbevar i fryseren til den skal serveres.