Bill Gross sin brente oransje iskrem
oppskrift på bill grosss brent oransje iskrem - en deilig dessert med intens smak og vakker farge. lær hvordan du lager den hjemme med en enkel steg-for-steg guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 2 ½ kopper sukker (sukker med granulert konsistens)
- 2. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
- 3. 2 store naveloransjer (hver ca. 170 gram)
- 4. 3 kopper tykk krem (piskekrem)
- 5. ⅔ kopp halvhav (halvmelk og fløte blanding)
- 6. Frøene fra 1 vaniljestang (se notat nedenfor), eller 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
- 7. 2 store eggeplommer
Fremgangsmåte
- 11. En dag i forveien, forbered appelsinene: Plasser en rist midt i ovnen, og forvarm ovnen til 230°C (450°F).
- 22. Sett 1/2 kopp sukker på en tallerken. Gni smøret over appelsinene, og rull dem deretter i sukkeret.
- 33. Hell det ubrukte sukkeret fra tallerkenen i en 20 cm (8 tommer) kvadratisk ildfast form, og rist det rundt for å dekke bunnen. Legg appelsinene i formen og stek dem, og rør litt rundt en gang for å bryte opp eventuelt uoppløst sukker, til de begynner å få farge og noe av sukkeret i formen begynner å smelte, ca. 15–20 minutter.
- 44. Ta formen ut av ovnen (la ovnen stå på), og bruk tang og en skarp kniv for å dele appelsinene i fire deler. Legg kvartene med skinnsiden opp i formen, og stek til skallet er mørkebrunt, ca. 35 minutter. La appelsinbærene avkjøle litt.
- 55. Fjern skallet fra fire av de brunede kvartene, og kast innmaten. La de andre fire kvartene være hele.
- 66. Bland appelsinskallet, de fire hele kvartene, sukkeret fra formen og de resterende 2 kopper sukker i en food processor, og kjør til en glatt puré. Sil puréen over i en beholder, dekk til, og sett i kjøleskapet i minst 8 timer.
- 77. Dagen etter, lag iskremblandingen: Hell appelsinpuréen i en kjele over middels lav varme, og la den småkoke til den når en lett småkoking.
- 88. Mens appelsinpuréen varmes, visp sammen krem, halvparten og halvannen, vaniljefrø og eggeplommer i en stor bolle. Tilsett deretter den varme appelsinpuréen i en tynn stråle under konstant visping. La blandingen avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet til den er kald, i 3–4 timer.
- 99. Kjør blandingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.
- 1010. Overfør iskremen til en beholder, dekk til, og oppbevar i fryseren til den skal serveres.