Peanøttsmør- og bananmuffins
Lær hvordan du lager deilige peanøttsmør banan muffins. En enkel oppskrift perfekt for frokost eller snacks. Rask å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 3/4 kopp hurtigkokte havregryn
- 1/3 kopp pakket brunt sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 kopp melk
- 1/2 kopp peanøttsmør
- 1/2 kopp most moden banan
- 1 egg, pisket
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 2 spiseskjeer pakket brunt sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør 12 muffinsformer eller kle dem med papirformer.
- 2Bland 1 kopp mel, havregryn, 1/3 kopp brunt sukker og bakepulver. Visp sammen melk, peanøttsmør, banan, egg, olje og vanilje. Tilsett bananblandingen i de tørre ingrediensene, og rør forsiktig til alt er fuktig. Fyll muffinsformene tre fjerdedeler fulle.
- 3I en liten bolle, rør sammen 1/4 kopp mel, smeltet smør og 2 spiseskjeer brunt sukker. Strø toppingen jevnt over muffinsene.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 18 minutter, til de er gyldne. Server varme.