Tzatziki-saus (Yoghurtdip med agurk)
Lær hvordan du lager en frisk og kremet tzatziki sauce med yoghurt og agurk. Perfekt som forrett eller tilbehør til grillmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 (16 unse) beholder med lett naturell yoghurt
- 1 agurk, skrelt, frøet og revet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 spiseskje hakket fersk persille
- 1 spiseskje hakket fersk mynte
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Dekk en sil med to lag osteklede og plasser den over en middels stor bolle. Legg yoghurten på ostekledet og dekk silen med plastfolie. La yoghurten renne av over natten.
- 2Legg revet agurk på en tallerken dekket med tørkepapir; la den renne av i 1 til 2 timer.
- 3Bland den avrennete yoghurten, agurk, hvitløk, persille, mynte, sitronsaft, salt og pepper i en bolle. Sett den i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.