
Daddel- og mandelsmørtrøfler
Lær hvordan du lager deilige date-almond butter truffles. En sunn og enkel dessert som passer perfekt til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper utpakkede Medjool-dadler
- 2. 1/2 teskje havsalt
- 3. 1 spiseskje virgin kokosolje, pluss litt mer til å rulle trøflene i
- 4. 1/4 kopp mandelsmør (vi liker Justin's Maple Almond Butter)
- 5. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6. Usøtet kokosmasse, til topping
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Hakk dadlene i biter (saks gjør dette lettere!) og legg dem i en food processor.
- 3Strø salt over dadlene og kjør til de blir en jevn pasta med bare noen få biter her og der. (Hvis det er vanskelig å få dem til å bli pureé, tilsett en teskje eller to vann.)
- 4Kle et stekebrett eller en tallerken med bakepapir eller plastfolie.
- 5Gni litt kokosolje på håndflatene dine (dette vil forhindre at dadlene setter seg fast når du ruller dem).
- 6Bruk en skje til å måle ut litt mindre enn en spiseskje med dadler og trill forsiktig til en ball.
- 7Legg dem på det forberedte brettet eller tallerkenen og gjenta med resten av blandingen, slik at du får omtrent 15 kuler.
- 8Frys til de er faste, ca. 20 minutter.
- 9I en liten mikrobølgesikker bolle (dette kan også gjøres i en liten kjele på komfyren), bland mandelsmør, kokosolje og vanilje.
- 10Varm i mikrobølgeovnen (eller på komfyren) til det er mykt, ca. 20 sekunder, og rør til det er glatt.
- 11Ta kulene ut av fryseren og dypp dem i mandelsmørblandingen eller hell over dem, og strø kokos over.
- 12Sett tilbake i fryseren for å la toppingen stivne, i 10 til 20 minutter.
- 13Spis og nyt!