Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladebelagt peanøttkaramellbar

Sjokoladebelagt peanøttkaramellbar

Lær hvordan du lager deilige sjokoladekledde peanøttkaramellbarer hjemme. En enkel oppskrift for en søt og tilfredsstillende snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp helmelk
  • 2. 5 innpakkede karameller
  • 3. 1 spiseskje lys mais sirup
  • 4. 1 teskje smør
  • 5. 1/4 teskje vanilje
  • 6. 1/8 teskje salt
  • 7. 1 1/4 kopper melis
  • 8. 20 innpakkede karameller
  • 9. 1 1/2 teskjeer vann
  • 10. 2 kopper tørkede, ristede peanøtter
  • 11. 1 pose (12 unser) melkesjokoladeknapper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner alle ingrediensene til midten, unntatt melisukkeret, i en liten kjele over svak varme. Rør ofte mens karamellen sakte smelter. Når blandingen er jevn, tilsett 3/4 kopp melisukker og rør. Spar resten av 1/2 kopp melisukker til senere. Bruk et sukkertermometer for å bringe blandingen til nøyaktig 230 grader, rør ofte, og slå deretter av varmen. Når temperaturen på karamellen begynner å synke, tilsett resten av melisukkeret og bruk en håndmixer på høy hastighet for å blande. Fortsett å blande til karamellen avkjøles, tykner og ikke lenger lar seg blande. Dette tar ca. 1 til 2 minutter. La karamellen avkjøle i pannen i 10 til 15 minutter, eller til den kan berøres. Ikke la den stå for lenge – du vil at karamellen fortsatt skal være varm og smidig når du former den. Ta en teskje av blandingen og trill den mellom håndflatene eller på benken til den former en rull med bredden av pekefingeren, og ca. 11 cm lang. Gjenta med resten av midtblandingen og legg rullene på bakepapir. Du skal ha 8 ruller. La midtrullene stå ute i 1 til 2 timer for å stivne.
  2. 22. Bland de 20 karamellene med 1 1/2 teskje vann i en liten kjele over svak varme. Rør ofte til karamellene er helt smeltet, og slå deretter av varmen. Hvis du jobber raskt, vil karamellen forbli varm mens du lager sjokoladeplatene. Hell peanøttene ut på et bakepapir eller en annen flat overflate. Bruk en pensel og arbeid raskt, og "mal" et lag med karamell på den ene siden av en midtrull. Vend raskt rullen med karamell-siden ned på peanøttene og trykk forsiktig slik at peanøttene fester seg til overflaten. Mal mer karamell på den andre siden av rullen og trykk den ned på peanøttene. Karamellen skal ha et solid lag med peanøtter som dekker alle sider. Hvis nødvendig, børst på mer karamell på rullen, og snu den deretter slik at den er dekket av peanøtter. Plasser sjokoladeplatene i kjøleskapet i 1 til 2 timer for å stivne. Hell melkekaramellchipsene i en glass- eller keramikkbolle og varm dem i mikrobølgeovnen i 2 minutter på 50 % effekt. Rør forsiktig, og varm i ytterligere 30 sekunder på 50 % effekt. Gjenta om nødvendig, og rør forsiktig etter hver 30 sekunder. Ikke overoppvarm chipsene, ellers vil sjokoladen brenne og bli seig. Dypp en midtrull i den smeltede melkekaramellen. Bruk to gafler, én i hver hånd, for å dekke sjokoladen rundt rullen. Når sjokoladen er dekket, balanser rullen på begge gaflene, én i hver ende, og bank gaflene mot toppen av bollen slik at mesteparten av sjokoladen drypper av. Plasser forsiktig sjokoladeplaten på bakepapir og fjern gaflene. Gjenta med resten av ingrediensene, og la sjokoladeplatene avkjøles til de er faste.