
Tyske sjokoladekuponger
oppskrift på german chocolate cupcakes, perfekte som søtt innslag til kaffen. enkel å lage, med kremet kokos- og pecannøttfyll.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 12 spiseskjeer (1 ½ staver) usaltet smør, romtemperert
- 2. 2/3 kopp granulert sukker
- 3. 2/3 kopp lyst brunt sukker, lett pakket
- 4. 2 ekstra store egg, romtempererte
- 5. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 6. 1 kopp kulturmelk, rystet, romtemperert
- 7. ½ kopp rømme, romtemperert
- 8. 2 spiseskjeer nybrygget kaffe
- 9. 1 ¾ kopp hvetemel
- 10. 1 kopp usøtet kakaopulver, for eksempel Pernigotti
- 11. 1 ½ teskjeer bakepulver
- 12. ½ teskje kosher-salt
- 13. 12 spiseskjeer (1 ½ staver) usaltet smør
- 14. 1 (340 grams) boks kondensert melk
- 15. 1 ¼ kopp lyst brunt sukker, lett pakket
- 16. 4 ekstra store eggeplommer
- 17. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 18. ½ teskje ren mandel-essens
- 19. 2 kopper søtet flaket kokos
- 20. 1 kopp skåldede, skivede mandler, ristet
- 21. 1 kopp hakkede pekannøtter
- 22. ¼ teskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kled cupcakeformer med 14 eller 15 papirformer.
- 22. I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, pisk smør, sukker og brunt sukker på middels høy hastighet i 5 minutter, til det er lyst og luftig. Skrap ned i bollen. Senk hastigheten til middels, tilsett eggene ett om gangen, deretter vaniljen og bland godt. I en separat bolle, visp sammen kulturmelk, rømme og kaffe. I en tredje bolle, sikt sammen mel, kakaopulver, natron og salt. Med mikseren på lav hastighet, tilsett kulturmelk- og melblandingen vekselvis i tredjedeler, begynn med kulturmelken og avslutt med melet. Ikke overbland! Vend forsiktig røren noen ganger med en slikkepott for å sikre at den er godt blandet.
- 33. Fordel røren i cupcakeformene. (Jeg bruker en iskremkopp på 5 cm.) Stek midt i ovnen i 20 til 25 minutter, til en kakepinne kommer ut ren. La kakene avkjøle i 10 minutter, fjern fra formene, og la dem avkjøle helt før de skal pyntes.
- 44. Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Visp inn kulturmelk, brunt sukker og eggeplommer, og la det småkoke over middels varme. La det småkoke under konstant omrøring med en tresleiv i ca. 15 minutter, til det er litt tykt. Hvis blandingen ser ut til å skille seg litt, visp den kraftig med en visp. Ta kjelen av varmen, rør inn vaniljeekstrakt, mandelessens, kokos, mandler, pekannøtter og salt. La det avkjøle i omtrent en time. Pynt kakene med en kniv eller liten metallspatel.