
Varm, krydret vaniljepopcorn
oppskrift på varm krydret vanilje popcorn med varme krydder og vanilje, perfekt som snacks eller dessert. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer granulert sukker
- 2. 1 teskje fint eller vanlig salt
- 3. 1/2 teskje malt kanel
- 4. 2 spiseskjeer kokosolje
- 5. 1/3 kopp popcornkjerner
- 6. 1/2 til 1 vaniljestang, delt og frøene skrapt ut
Fremgangsmåte
- 11. Bland sukker, salt og kanel i en liten bolle og sett til side. Plasser et bakepapirkledd stekebrett eller en stor papirpose på arbeidsflaten.
- 22. Varm opp kokosoljen i en stor, tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme i ett minutt. Tilsett 2 popcornkjerner. Når de har poppet, tilsett de skrapte vaniljefrøene og rør. Rør umiddelbart inn de resterende popcornkjernene, vent 10 sekunder, og rør deretter raskt inn sukker-kanel-blandingen. Dekk til gryten med lokket, men la det sitte litt skjevt (og vende bort fra deg) for å slippe ut damp. Bruk grytehansker for å beskytte hendene dine mens du rister gryten konstant over varmen. Fortsett å riste til det meste av popcornet har poppet, og du hører 1 til 2 sekunders mellomrom mellom poppene.
- 33. Slå umiddelbart av varmen, fjern lokket, og hell forsiktig popcornet ut på stekebrettet eller i papirposen. La det avkjøle i minst 5 minutter før du spiser (vær forsiktig – sukkeret gjør popcornet veldig varmt og klissete!).