Hello Fresh Mobile Banner
Tysk sjokoladekuppkake

Tysk sjokoladekuppkake

oppdag en enkel oppskrift på german chocolate cupcakes. perfekte som dessert eller til kaffebesøk. lag deilige cupcakes med sjokolade og kokos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper kakehvetemel (ikke selvhevende), siktet
  • 2. 1 teskje natron
  • 3. 3/4 teskje kosher-salt
  • 4. 1 1/3 kopper sukker
  • 5. 3/4 kopp usaltet smør, romtemperert
  • 6. 3 store egg, romtempererte
  • 7. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 8. 1 kopp kulturmelk
  • 9. 140 gram tysk sjokolade, smeltet og avkjølt
  • 10. 2 1/3 kopper søte kokosflak
  • 11. 1 1/2 kopper pekannøtter, hakket
  • 12. 1 1/2 kopper sukker
  • 13. 12 spiseskjeer usaltet smør
  • 14. 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 15. 4 store eggeplommer, romtempererte, lett pisket
  • 16. Én 340 grams boks med kondensert melk
  • 17. 1 kopp usaltet smør
  • 18. 1/2 kopp kakaopulver
  • 19. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 20. 1/4 kopp melk, pluss mer etter behov
  • 21. 4 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Cupcake-kjerne
  2. 22. Til røren: Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Sett to muffinsformer med 12 muffins hver med cupcakeformer.
  3. 33. Visp sammen mel, natron og salt. I en bolle, krem ut sukker og smør med en elektrisk håndmikser til det er lyst og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og visp godt mellom hver gang. Rør inn vaniljen. Senk hastigheten. Tilsett melet i tre omganger, vekselvis med kulturmelk. Rør inn den smeltede og avkjølte sjokoladen. Fordel røren jevnt i formene, fyll hver ca. tre fjerdedeler fulle. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 18–20 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la avkjøle helt.
  4. 44. Til fyllet: I en stor bolle, bland kokosflak og pekannøtter, og sett til side. I en middels stor kjele, bland sukker, smør, vanilje, eggeplommer og kondensert melk. Varm opp over middels høy varme til det begynner å koke. Rør konstant. La blandingen koke i ytterligere 2 minutter. Ta av varmen og hell over kokos og hakkede pekannøtter. Rør til det er helt innarbeidet. Sett i kjøleskapet i 1 til 1 ½ time for å avkjøle og tykne.
  5. 55. Til glasuren: I en bolle, krem ut smør og kakaopulver med en elektrisk håndmikser på middels høy hastighet til det er lyst og kremaktig. Rør inn vaniljen. Tilsett melken. Tilsett 1 kopp melis om gangen, og miks mellom hver tilsetning. Tilsett mer melk etter behov for ønsket konsistens. Ha glasuren i en sprøytepose med stor stjernetipp.
  6. 66. For å montere: Fjern midten av de avkjølte cupcakes med en cupcake-kjerne. Fyll med kokos-pekannøttefyllet. Pynt med glasur på hver cupcake. Legg en liten mengde kokos-pekannøttefyll på toppen som pynt.