
Sjokoladekjeks
Lær hvordan du lager perfekte sjokoladekjeks med vår enkle oppskrift. Passer som snacks eller dessert, og kan nytes hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 staver usaltet smør, myknet
- 2. 3/4 kopp granulert sukker
- 3. 1 stort egg
- 4. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 5. 2 kopper siktet hvetemel
- 6. 3/4 kopp siktet usøtet Dutch-process kakaopulver
- 7. 1/4 teskje salt
- 8. 1/2 teskje malt kanel
- 9. Royal icing med marengspulver, oppskrift følger
- 10. 1/4 kopp marengspulver
- 11. 1/2 kopp vann
- 12. 4 til 4 1/2 kopper siktet melis
Fremgangsmåte
- 11. Pisk smør og sukker med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig (1 til 2 minutter). Tilsett egg og vanilje, og fortsett å piske til blandingen ser jevn og glatt ut (2 minutter). Rør inn mel, kakao, kanel og salt i smørblandingen på lav hastighet. Skrap ned sidene av bollen ofte. Form deigen til to flate skiver. Pakk skivene inn i plastfolie og la dem stå i kjøleskapet til de er faste (45 til 60 minutter). Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Arbeid med én skive av gangen, og kjevle ut deigen mellom to lag plastfolie til en jevn tykkelse på omtrent 3 mm (1/8 tomme). Fjern det øverste laget av plastfolie, og bruk spesielle kakeutstikkere til å stikke ut "Etniske Godbiter" i ønsket form. Bruk restene til å forme flere kokies. Legg kokiene på et ugreddet stekebrett. Frys dem til de er faste (ca. 10 minutter), og plasser deretter brettet midt i ovnen. Stek kokiene i 8 til 10 minutter, eller til de er lett brune rundt kantene. Ta dem ut av ovnen, la dem avkjøle kort på brettet, og flytt dem deretter over på avkjølingsrist for å avkjøle helt. For å dekorere, fyll icingposen med Royal Icing. Klem icingen ut i spissen av en plastpose, og klipp av en liten del av posen eller bruk en #2-kakeutstikker for å sprøyte icing på kokiene.
- 22. Bland meringuepulveret med vannet, og pisk til det dannes topper. Tilsett siktet melis, og pisk til en tykk konsistens. Tilsett ytterligere ½ kopp melis for en fastere icing. Bruk icingen med en gang, eller oppbevar den i en lufttett beholder i kjøleskapet. Pisk icingen igjen når den skal brukes på nytt. (Gir nok til 24 kokies).