
Blekede rosenkål med kastanjer
lær hvordan du lager deilige blancherte rosenkål med kastanjer. enkel oppskrift for en smakfull forrett eller tilbehør, perfekt for høsten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund hele kastanjer
- 2. 1 pund rosenkål, stilkene trimmet
- 3. 3 spiseskjeer smør
- 4. 2 sjalottløk, finhakket
- 5. Salt og pepper
- 6. En klype muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bruk en liten kniv til å skjære et kryss i den flate siden av hver kastanjeskall.
- 3Legg dem i en kjele med kokende vann og kok i 10 minutter.
- 4Skrell av det ytre skallet og den brune huden.
- 5Legg de skrelte kastanjene tilbake i kjelen med vann og kok til de er møre, ca. 25 minutter.
- 6
- 7Blansjer brusselspirer i kokende, saltet vann i ca. 8 minutter, eller til de akkurat er møre.
- 8Pass på å ikke koke for lenge.
- 9Sil av brusselspirene godt og del dem i to på langs.
- 10Smelt smør i en stekepanne og surr sjalottløk.
- 11Tilsett kastanjene og brusselspirene, og vend dem i smøret.
- 12Krydre med salt, pepper og muskatnøtt.
- 13Kok i 5 minutter til det er gjennomvarmt.