
Høstpannekaker
Lær hvordan du lager deilige harvest pancakes, perfekte for høstsesongen. En enkel oppskrift som gir myke og smakfulle pannekaker med sesongens ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hakkede nøtter (eller valnøtter)
- 2. 1 spiseskje sukker
- 3. 1 kopp hvetemel
- 4. 2 teskjeer bakepulver
- 5. 1/2 teskje malt kanel
- 6. 1 kopp melk (du kan bruke skummet melk eller 2 prosent)
- 7. 1/2 kopp dampet og most vintergresskar (ca. 225 gram ukokt. Jeg liker "søt dumpling")
- 8. 2 lett piskede eggeplommer
- 9. 1 spiseskje matolje
- 10. 2 eggehviter
Fremgangsmåte
- 11. Bland nøtter, sukker, mel, bakepulver, salt og kanel i en stor bolle, og sett til side. I en annen bolle blander du melk, gresskar, eggeplommer og olje. Med en stor tresleiv rører du de tørre ingrediensene inn i gresskarblandingen, og setter til side. Pisk eggehvitene i en bolle til stive topper dannes. (Bruk en kobberbolle for best resultat). Vend forsiktig de stive eggehvitene inn i gresskarblandingen. Varm opp stekepannen, og hell ca. 1/4 kopp røre per pannekake. Stek til overflaten er boblete og kantene er lett tørre, og snu deretter. Stek til de er gyldne.