Hvitløksquinoa og kikertersalat
en frisk og smakfull quinoa- og kikertersalat med hvitløk, perfekt for sommermåltider. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ukokt quinoa
- 1 kopp vann
- 1 (425 gram) boks kikerter, drenert
- 3/4 kopp hakket brokkoli
- 1 fedd hvitløk, finhakket, eller etter smak
- 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 1 teskje tørket estragon
- 2 teskje grovkornet sennep
- 3 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp quinoa og vann i en liten kjele på høy varme. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til quinoaen er mør, og vannet er absorbert, ca. 15 til 20 minutter.
- 2Skrap den kokte quinoaen over i en blandingsbolle. Tilsett kikerter, brokkoli, hvitløk, sitronsaft, estragon, sennep og olivenolje. Rør godt sammen. Smak til med salt og svart pepper før servering.