Fiskebestand

Fiskebestand

Lær hvordan du lager en smakfull fish stock fra bunnen av. Perfekt som base i supper, sauser og gryteretter. Enkel og rask oppskrift for alle kjøkkenentusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 5 pund bein fra hvilken som helst hvitfisk, magert og ikke-fet fisk, som kveite, sjøbass, sole og/eller turbot
  • 2. 2 mellomstore løk, skrelt og delt i 1-tommers biter
  • 3. 3 mellomstore gulrøtter, skrelt og delt i 1-tommers biter
  • 4. 2 hvitløkhoder, med skallet på, delt i to på tvers
  • 5. 32 kopper (2 gallon) kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg beinene i en kjele og skyll dem grundig under kaldt rennende vann, la vannet renne over dem kontinuerlig og skift det 3 eller 4 ganger til vannet ser klart ut i kjelen, uten blod eller uklar misfarging. Sil av beinene og tørk dem forsiktig med tørkepapir. Legg beinene, løk, gulrøtter, hvitløk og vann i en stor, tyktbunnet kraftkjele over middels varme. Kok opp og skum av overflaten med en skje for å fjerne eventuelt skum som stiger til toppen. Senk varmen og la det småkoke i 45 minutter. Sil kraften gjennom en finmasket sil som er plassert over en stor bolle. Hvis du ikke skal bruke den med en gang, avkjøl kraften. For å gjøre dette, fyll en veldig stor bolle med is, og sett kraftbollen i den, slik at den varme væsken kjøles ned raskt. Kraften kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager eller fryses i opptil 2 måneder.
  2. 22. Legg beinene i en kjele og skyll dem grundig under kaldt rennende vann, la vannet renne over dem kontinuerlig og skift det 3 eller 4 ganger til vannet ser klart ut i kjelen, uten blod eller uklar misfarging. Sil av beinene og tørk dem forsiktig med tørkepapir.
  3. 33. Legg beinene, løk, gulrøtter, hvitløk og vann i en stor, tyktbunnet kraftkjele over middels varme. Kok opp og skum av overflaten med en skje for å fjerne eventuelt skum som stiger til toppen. Senk varmen og la det småkoke i 45 minutter.
  4. 44. Sil kraften gjennom en finmasket sil som er plassert over en stor bolle. Hvis du ikke skal bruke den med en gang, avkjøl kraften. For å gjøre dette, fyll en veldig stor bolle med is, og sett kraftbollen i den, slik at den varme væsken kjøles ned raskt. Kraften kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 3 dager eller fryses i opptil 2 måneder.