Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekake med vaniljebutterkrem og sjokoladeglasur

Sjokoladekake med vaniljebutterkrem og sjokoladeglasur

oppskrift på en rik og saftig sjokoladekake med kremet vaniljebuttercream og glatt sjokoladeglasur, perfekt for fest og feiring

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper pakket brunt sukker
  • 2. 3/4 kopp rapsolje
  • 3. 3 egg
  • 4. 2 2/3 kopper mel
  • 5. 2 1/4 teskjeer bakepulver
  • 6. 2 1/4 teskjeer natron
  • 7. 1 1/2 teskje salt
  • 8. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 9. 1 1/2 kopper melk
  • 10. 1 1/2 kopper vann
  • 11. 1 1/8 kopper kakaopulver
  • 12. 1 1/2 pund mykt smør
  • 13. 3 kopper siktet melis
  • 14. 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
  • 15. et klype salt
  • 16. 1 1/4 kopper semisøte sjokoladebiter
  • 17. 3/4 spiseskje lys mais sirup
  • 18. 3/4 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage kaken: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør tre 25-centimeters kakeformer og dekk bunnen med bakepapir. Alternativt kan du smøre formene og deretter mel dem.
  2. 22. I en bolle til en elektrisk mikser, bland brunt sukker og olje. Sett mikseren på lav hastighet og tilsett eggene. La sukker, olje og egg blande seg mens du siktet sammen mel, bakepulver, natron og salt i en separat bolle. Sett denne blandingen til side.
  3. 33. I en annen liten bolle, bland vaniljen inn i melken og sett dette til side også. Kok opp vannet og hell det over kakaopulveret, og visp til det er glatt. Til eggblandingen, vekselsvis tilsett melblandingen og melkeblandingen, begynn og avslutt med mel. Når mikseren er av, skrap ned sidene av bollen etter hver tilsetning. På lav hastighet, tilsett kakaopulveret i blandingen. Skrap ned sidene av bollen igjen, og hell denne blandingen i de forberedte kakeformene. Stek kaken i omtrent 15 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. Når kakebunnene er avkjølt, fjern dem fra formene og sett dem i kjøleskapet til de er kalde.
  4. 44. For å lage glasuren: I en elektrisk miksebolle, plasser det myke smøret og pisk det på lav hastighet mens du tilsetter melis. Når all melisen er blandet inn, slå av mikseren og skrap ned sidene av bollen. Tilsett vanilje og salt, og la mikseren piske i 5 til 7 minutter på middels hastighet. Fyll og dekk kaken med glasur, og sett den i kjøleskapet i 10 til 20 minutter for å la glasuren sette seg.
  5. 55. For å lage ganachen: I en varmebestandig bolle, plasser sjokoladeknapper og mais sirup. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Visp til det er glatt, og sett det til side. Hell ganachen over toppen av kaken, og bruk en kakespade til å jevne ut toppen og la ganachen renne over sidene. Sett kaken i kjøleskapet i 20 minutter eller lenger.
  6. 66. Server kaken kald, eller la den komme til romtemperatur før servering.