Hello Fresh Mobile Banner
Gazpacho

Gazpacho

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull gazpacho, den perfekte kalde suppen for varme sommerdager. Rask og enkel oppskrift med friske grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 modne tomater
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 unser eplecidereddik eller sherryeddik
  • 2 kopper tomatjuice
  • 1 kopp terte- eller lett ristet baguettebrød, i terninger
  • 2 agurker, skrellet, frøet og hakket
  • 1 rød paprika, hakket
  • 1 rød løk, hakket
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1/2 bunt persille, hakket
  • 1/2 bunt koriander, hakket
  • 1 ss finhakket jalapeñopepper, frøet (kan erstattes med hot sauce)
  • Kosher-salt
  • Skivet eller terningkuttet avokado, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp saltet vann i en middels kjele. Lag et "X" på toppen og bunnen av tomatene. Kok tomatene til skinnet begynner å løsne, omtrent 20 til 30 sekunder. Dypp tomatene i en bolle med isvann for å avkjøle. Skrell og fjern frøene fra tomatene, og hakk dem deretter opp.
  2. 2Bland sammen olivenolje, eddik og tomatjuice i en middels bolle. Rør godt, og la brødet trekke i blandingen. I en annen bolle, bland den hakkede tomaten, agurken, rød paprika, løk, hvitløk, persille og koriander. Sett til side en halv kopp av denne hakkede blandingen til pynt, hvis ønskelig.
  3. 3Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor og kjør til en jevn puré. Server kald og pynt med avokado og den reserverte hakkede blandingen, hvis ønskelig.