Gazpacho
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull gazpacho, den perfekte kalde suppen for varme sommerdager. Rask og enkel oppskrift med friske grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 modne tomater
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 2 unser eplecidereddik eller sherryeddik
- 2 kopper tomatjuice
- 1 kopp terte- eller lett ristet baguettebrød, i terninger
- 2 agurker, skrellet, frøet og hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 rød løk, hakket
- 1 ss finhakket hvitløk
- 1/2 bunt persille, hakket
- 1/2 bunt koriander, hakket
- 1 ss finhakket jalapeñopepper, frøet (kan erstattes med hot sauce)
- Kosher-salt
- Skivet eller terningkuttet avokado, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp saltet vann i en middels kjele. Lag et "X" på toppen og bunnen av tomatene. Kok tomatene til skinnet begynner å løsne, omtrent 20 til 30 sekunder. Dypp tomatene i en bolle med isvann for å avkjøle. Skrell og fjern frøene fra tomatene, og hakk dem deretter opp.
- 2Bland sammen olivenolje, eddik og tomatjuice i en middels bolle. Rør godt, og la brødet trekke i blandingen. I en annen bolle, bland den hakkede tomaten, agurken, rød paprika, løk, hvitløk, persille og koriander. Sett til side en halv kopp av denne hakkede blandingen til pynt, hvis ønskelig.
- 3Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprocessor og kjør til en jevn puré. Server kald og pynt med avokado og den reserverte hakkede blandingen, hvis ønskelig.