
Søtpoteter og marshmallows
oppskrift på søte poteter med marshmallows, en klassisk og deilig dessert perfekt for høstsesongen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer smør, pluss litt mer til smøringsformen
- 2. 2 kopper brunt sukker
- 3. 1 1/2 kopper vann
- 4. 2,5 kilo søtpoteter
- 5. 1 sitron, skivet og frøet
- 6. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
- 7. 3 kopper marshmallows
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 33. I en stor kjele smelter du 2 spiseskjeer smør. Rør inn brunt sukker og vann. Kok opp, senk deretter varmen og la det småkoke under omrøring til det er redusert og tyknet, ca. 10 minutter.
- 44. Skrell potetene og del dem på langs, deretter igjen i lange kvartaler. Skjær disse i 2,5 cm (1 tomme) store biter, slik at de ender opp som skiver av pai. Legg dem i en egen stor kjele med kokende vann og kok i ca. 5 minutter. Potetene skal gi litt etter når du stikker i dem med en gaffel.
- 55. Sil av vannet og legg potetene i ett lag i en smurt, 33 x 23 cm (13 x 9 tommer) ildfast form. Hell sirupen over potetene, pass på at den dekker dem godt. Legg sitronskiver på toppen og stek i 35 minutter, mens du øser sirup over potetene to ganger underveis. Potetene er ferdige når de er møre når du stikker i dem med en gaffel.
- 66. Ta ut formen av ovnen, fjern sitronskivene, og rør inn pekannøtter. Fordel marshmallows jevnt over toppen. Sett formen tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Stek til marshmallowsene puffes opp og blir brune, ca. 10 minutter.