Søtpoteter og marshmallows

Søtpoteter og marshmallows

oppskrift på søte poteter med marshmallows, en klassisk og deilig dessert perfekt for høstsesongen. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer smør, pluss litt mer til smøringsformen
  • 2. 2 kopper brunt sukker
  • 3. 1 1/2 kopper vann
  • 4. 2,5 kilo søtpoteter
  • 5. 1 sitron, skivet og frøet
  • 6. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
  • 7. 3 kopper marshmallows

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Varm opp ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. I en stor kjele smelter du 2 spiseskjeer smør. Rør inn brunt sukker og vann. Kok opp, senk deretter varmen og la det småkoke under omrøring til det er redusert og tyknet, ca. 10 minutter.
  4. 44. Skrell potetene og del dem på langs, deretter igjen i lange kvartaler. Skjær disse i 2,5 cm (1 tomme) store biter, slik at de ender opp som skiver av pai. Legg dem i en egen stor kjele med kokende vann og kok i ca. 5 minutter. Potetene skal gi litt etter når du stikker i dem med en gaffel.
  5. 55. Sil av vannet og legg potetene i ett lag i en smurt, 33 x 23 cm (13 x 9 tommer) ildfast form. Hell sirupen over potetene, pass på at den dekker dem godt. Legg sitronskiver på toppen og stek i 35 minutter, mens du øser sirup over potetene to ganger underveis. Potetene er ferdige når de er møre når du stikker i dem med en gaffel.
  6. 66. Ta ut formen av ovnen, fjern sitronskivene, og rør inn pekannøtter. Fordel marshmallows jevnt over toppen. Sett formen tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Stek til marshmallowsene puffes opp og blir brune, ca. 10 minutter.