
Søtpotetgrateng
lær hvordan du lager en kremet og smakfull søtpotetgrateng. perfekt som tilbehør til høstens middager eller julebordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Ingredienser
- 1. 2 1/2 pund søtpoteter (omtrent 3 store), vasket
- 2. 2 store egg, lett pisket med en gaffel
- 3. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss mer til å smøre formen
- 4. 2 spiseskjeer mørk brunt sukker, pakket
- 5. 1 teskje kosher-salt
- 6. 1/2 teskje malt kanel
- 7. 1/2 teskje malt ingefær
- 8. En klype nyrevet muskatnøtt
- 9. Nykvernet svart pepper
- 10. 1/4 kopp grovhakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg søtpotetene på et stekebrett og stikk hull i hver av dem 2 eller 3 ganger med en gaffel. Stek i 45 til 60 minutter, eller til de er møre. La dem avkjøle seg.
- 22. Skru ned ovnen til 175 grader Celsius. Skjær ut søtpotetene fra skinnet og ha dem i en middels stor bolle. Kast skinnet. Mos potetene til de er jevne. Tilsett egg, smør, brunt sukker, salt, kanel, ingefær, muskatnøtt og pepper etter smak. Visp sammen til en jevn blanding.
- 33. Smør en 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form. Hell søtpotetblandingen i formen og strø over pekannøttene. Stek i 30 til 40 minutter, til den er litt puffet opp. Server umiddelbart.