Søtpotetgrateng

Søtpotetgrateng

lær hvordan du lager en kremet og smakfull søtpotetgrateng. perfekt som tilbehør til høstens middager eller julebordet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 pund søtpoteter (omtrent 3 store), vasket
  • 2. 2 store egg, lett pisket med en gaffel
  • 3. 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss mer til å smøre formen
  • 4. 2 spiseskjeer mørk brunt sukker, pakket
  • 5. 1 teskje kosher-salt
  • 6. 1/2 teskje malt kanel
  • 7. 1/2 teskje malt ingefær
  • 8. En klype nyrevet muskatnøtt
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. 1/4 kopp grovhakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg søtpotetene på et stekebrett og stikk hull i hver av dem 2 eller 3 ganger med en gaffel. Stek i 45 til 60 minutter, eller til de er møre. La dem avkjøle seg.
  2. 22. Skru ned ovnen til 175 grader Celsius. Skjær ut søtpotetene fra skinnet og ha dem i en middels stor bolle. Kast skinnet. Mos potetene til de er jevne. Tilsett egg, smør, brunt sukker, salt, kanel, ingefær, muskatnøtt og pepper etter smak. Visp sammen til en jevn blanding.
  3. 33. Smør en 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form. Hell søtpotetblandingen i formen og strø over pekannøttene. Stek i 30 til 40 minutter, til den er litt puffet opp. Server umiddelbart.